VI Live: Bayern en Barça overtuigend naar laatste vier

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Bayern en Barça overtuigend naar laatste vier

22.36 uur: OOK BAYERN NAAR LAATSTE VIER
En Bayern voegt zich bij Barcelona. Na een absolute veegpartij tegen FC Porto (6-1) zijn de Duitsers de tweede halve finalist van het miljoenenbal.

22.34 uur: BARCELONA NAAR DE HALVE FINALE
Het is afgelopen bij Barça. Door de 2-0 zege op PSG plaatsen de Spanjaarden zich voor de halve finale van de Champions League.

22.31 uur: GOAL BAYERN!
Het wordt 6-1! Xabi Alonso schiet de vrije trap, na die overtreding van Ivan Marcano, fraai binnen. Porto-coach Julen Lopetegui moet daarop eveneens naar de tribune.

22.30 uur: PORTO MET TIEN VERDER
Twee keer geel voor Ivan Marcano betekent dat FC Porto de laatste minuten van de lijdensweg met tien man moet doorstaan.

22.22 uur: KANS CAVANI
Paris Saint-Germain was in de persoon van Edinson Cavani net even gevaarlijk, maar het staat nog altijd 2-0. De Parijzenaars hebben nog tien minuten om de eer te redden.

22.19 uur: GOED SCHOT MARTÍNEZ
En daar is Martínez direct met een goed schot, dat maar net voorlangs gaat. Het legt zich nog niet neer bij de uitschakeling.

22.16 uur: GOAL FC PORTO!
Jackson Martínez doet iets terug! Hij zet FC Porto op 5-1. In het laatste kwartier moeten de Portugezen nog twee keer scoren. Het zal toch niet...?

22.09 uur: TWEEDE HELFT MINDER SPECTACULAIR
Zowel bij Bayern - Porto als bij Barcelona - PSG is de tweede helft vooralsnog niet echt spetterend. Mooi om te zien bij de Duitsers: trainer Pep Guardiola staat ondanks de 5-0 voorsprong volop te coachen langs de lijn. Zo fanatiek dat hij zelfs uit zijn broek is gescheurd...

22.00 uur: PASSING MARTÍNEZ
Dit statistiekje uit de eerste helft van Bayern tegen Porto zegt genoeg...

21.47 uur: TWEEDE HELFTEN BEGONNEN
Op beide velden is de tweede helft inmiddels begonnen. Kan FC Porto de schade nog enigszins beperken? En kan Paris Saint-Germain nog iets terugdoen? We gaan het zien.

21.44 uur: BAYERN MAAKT INDRUK
Ook VI's Taco van den Velde is onder de indruk van Bayern München. Beluister hier zijn terugblik op de eerste helft tegen FC Porto.

21.33 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN - FC PORTO 5-0
Je kunt er allerlei superlatieven op loslaten, maar historisch is wel de meest treffende. Bayern München vermorzelt FC Porto: 5-0 na 45 minuten.

21.32 uur: RUSTSTAND BARCELONA - PARIS SAINT-GERMAIN 2-0
Het is rust in Spanje, Barça leidt comfortabel met 2-0 en is op weg naar de halve finale.

21.25 uur: GOAL BAYERN!
Twee voor Robert Lewandowski, vijf voor Bayern. Wát een galavoorstelling. Arm FC Porto...

21.21 uur: GOAL BAYERN!
Een slachtpartij, niet meer en niet minder. Thomas Müller scoort uit een afstandschot omdat de bal door Bruno Martins Indi van richting wordt veranderd: 4-0. Waar gaat dit eindigen? Voor Bayern hoogstwaarschijnlijk in de halve finale.

21.19 uur: GOAL BARCELONA!
Ja, dit is wel beslist. Neymar uit een voorzet van Dani Alves met zijn tweede goal tegen PSG, dat een plek in de halve finale nu wel kan vergeten.

21.18 uur: LOPETEGUI GRIJPT IN
Ai, pijnlijk. Maar begrijpelijk. Porto-coach Julen Lopetegui voert al snel een wissel door. De jonge Mexicaanse rechtsback Diego Reyes gaat naar de kant, voor hem komt Ricardo Pereira.

21.12 uur: GOAL BAYERN!
On-ge-lo-fe-lijk. Nog geen half uur zijn we bezig in München, of het staat al 3-0! Robert Lewandowski scoort. Het is de derde kopgoal van de avond voor Bayern, dat vooralsnog helemaal niets heel laat van FC Porto. Met één Portugees doelpunt gaan we verlengen, zo is het ook. Maar de 4-0 lijkt er meer in te zitten dan de 3-1.

21.08 uur: GOAL BAYERN!
En dat is al twee! Bayern gaat als een speer, nu is het Jérome Boateng die scoort. Met een kopbal zet hij de Duitsers op 2-0, ze zijn virtueel door naar de halve finale.

21.07 uur: ROBBEN DOLBLIJ MET THIAGO
We kunnen wel zeggen dat Arjen Robben, die bij Bayern ontbreekt met een blessure, blij is met de 1-0 van Thiago.

21.02 uur: GOAL ZLATAN AFGEKEURD
Zlatan Ibrahimovic scoort... maar staat buitenspel. Geen doelpunt voor PSG dus.

21.00 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN!
Daar is-ie! Thiago Alcántara (foto onder) scoorde ook in de heenwedstrijd de belangrijke uitgoal voor de Duitsers, nu doet de Spaanse middenvelder het weer. Fraaie kopbal uit een voorzet van Juan Bernat. Thiago brengt Bayern weer helemaal terug in dit tweeluik: 1-0.

20.58 uur: GOAL BARCELONA!
Dat lijkt al beslist bij Barça tegen PSG, Neymar zet de Spanjaarden na een prachtige actie van Andrés Iniesta op 1-0.

20.55 uur: EERSTE KANS BAYERN
Dat was de eerste goede kans voor Bayern München. Thomas Müller stuit op Porto-keeper Fabiano, Robert Lewandowski raakt in de rebound de paal!

20.52 uur: VIER BARÇA-COACHES
Opvallend feitje: de vier trainers die vanavond in actie komen met hun ploegen, speelden in 1996 samen bij Barcelona. Bovenaan zijn Julen Lopetegui (FC Porto), Luis Enrique (Barcelona) en Pep Guardiola (Bayern München) omcirkeld, onderin zit Laurent Blanc (Paris Saint-Germain).

20.45 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – FC PORTO
In de Allianz Arena is afgetrapt. Bayern München moet de 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien goed te maken tegen FC Porto.

20.45 uur: AFTRAP BARCELONA – PARIS SAINT-GERMAIN
We zijn begonnen in Nou Camp. Het kan nauwelijks meer fout gaan voor Barça, dat de heenwedstrijd in Parijs won: 1-3.

20.20 uur: TACO VAN DEN VELDE BLIKT VOORUIT
Analyticus Taco van den Velde bespreekt namens Voetbal International het duel tussen Bayern München en FC Porto. Dat doet hij vooraf, halverwege en na afloop. Hier benadrukt hij hoe belangrijk Arjen Robben is voor de Duitsers.

20.00 uur: DAVID LUIZ WÉÉR MIKPUNT VAN SPOT
Na de heenwedstrijd kreeg PSG-verdediger David Luiz het op social media zwaar te verduren. De twee panna's die hij kreeg van Luis Suarez, waarbij de Braziliaan er bepaald niet goed en wendbaar uitzag, waren voer voor grappen. Dat is voor de return niet anders, zo blijkt.

19.40 uur: VAN DER WIEL MAG STARTEN
Gregory van der Wiel mag bij Paris Saint-Germain, net als in de heenwedstrijd, in de basis beginnen tegen Barcelona.
Barcelona: Ter Stegen; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Rakitic, Busquets Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.
Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell; Verratti, Cabaye, Matuidi; Cavani, Ibrahimovic, Pastore.

19.39 uur: BMI BEGINT BIJ PORTO
Goed nieuws voor de Nederlandse fans: Bruno Martins Indi begint vanavond bij FC Porto tegen Bayern München in de basisopstelling.
Bayern München: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Lahm, Xabi Alonso, Thiago; Müller, Lewandowski, Götze.
FC Porto: Fabiano; Reyes, Maicon, Marcano, Martins Indi; Herrera, Casemiro, Torres; Quaresma, Brahimi, Martínez.

19.20 uur: PASTORE EN LUIS ENRIQUE BLIKKEN VOORUIT
Barcelona zit op rozen. Het was in Parijs veel beter dan Paris Saint-Germain en ging er door goals van Luis Suarez (twee) en Neymar met een ruime overwinning vandoor. Een door Jérémy Mathieu van richting veranderd schot van Gregory van der Wiel (de 1-3) kwam veel te laat. Toch meent Barça-coach Luis Enrique niet dat zijn ploeg in het voordeel is. 'Allemaal geouwehoer dat wij de favoriet zijn.'

Bij de Fransen hoopt Javier Pastore op een mindere dag van zijn Argentijnse landgenoot Lionel Messi, die in het heenduel dus niet tot scoren kwam. 'Messi mag van mij wel even pauze nemen.'

19.10 uur: DE VISIE VAN PEP EN LOPETEGUI
Voor Bayern München wordt het zoals gezegd een pittige klus om ten koste van FC Porto de halve finale te bereiken. Na de nederlaag in Portugal ontstond in Beieren bovendien onrust vanwege het opstappen van clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt en de positie van trainer Pep Guardiola. De Spanjaard neemt alle zorgen weg: 'Ik ben hier volgend seizoen ook.'

De 3-1 overwinning in eigen huis was voor FC Porto een flinke, onverwachte opsteker. Trainer Julen Lopetegui, in het verleden saillant genoeg nog ploeggenoot van Guardiola bij Barcelona, is er nog niet echt gerust op. 'Wij hebben minder ervaring.'

19.00 uur: TERUGBLIK OP DE HEENDUELS
Over een uur en drie kwartier beginnen de eerste twee returns in de kwartfinale van de Champions League. Bayern München moet in eigen huis de ruime nederlaag van vorige week tegen FC Porto (3-1) zien goed te maken.

Barcelona won met diezelfde cijfers op bezoek bij Paris Saint-Germain en staat ogenschijnlijk dus voor een wat makkelijkere opgave, de Fransen hebben in hun jacht op een mirakel wél weer de beschikking over Zlatan Ibrahimovic.

Bekijk hieronder nog eens de samenvattingen van de heenwedstrijden.

FC Porto – Bayern München
Paris Saint-Germain – Barcelona

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.