VI Kerstnummer: Michel van Egmond op pad in de favela’s

Het langverwachte kerstnummer van Voetbal International is er weer! De cover is voor Graziano Pellè. VI roept de Italiaan uit tot Speler van het Jaar in Nederland.

VI Kerstnummer: Michel van Egmond op pad in de favela’s

Pellè was de beste Eredivisie-speler van het afgelopen seizoen en ook de afgelopen maanden was Feyenoord weer sterk afhankelijk van de topscorer. Voor de gelegenheid trok Pellè zijn beste pak aan en liet hij zich uitgebreid interviewen door verslaggever Martijn Krabbendam. De spits doet opmerkelijke uitspraken, zoals: 'Ik leef als een sjeik.'

Voor de kerstspecial trok VI ook naar Parijs, waar superster Zlatan Ibrahimovic bereid was met verslaggever Thijs Slegers terug te blikken op zijn leven tot nu toe. Dit aan de hand van een aantal prachtige foto’s. Het resultaat geeft een uniek inkijkje in de persoonlijkheid van Ibrahimovic.

Simon Zwartkruis kijkt terug met Frank de Boer. De succescoach werd in 2013 voor de derde keer op rij kampioen en bereikte bijna de volgende ronde van de Champions League.

Voetbalfocus Jaaroverzicht: de opzienbarende rubriek van VI is voor de Kerst in een speciaal jasje gestoken. Voetbalfocus blikt op geheel eigen wijze terug op 2013; de grootste sterren, bloedmooie voetbalvrouwen, hilarische foto’s en bijzondere gebeurtenissen.

In Gouda bracht VI vier talenten van de topclubs samen. Tonny Vilhena (Feyenoord), Stefano Denswil (Ajax), Karim Rekik (PSV) en Kyle Ebecilio (FC Twente) vertellen over hun eerste stappen in de top, keiharde lessen en ervaringen met Vincent Kompany, Mario Balotelli, Cesc Fabregas en Robin van Persie.

Marc Wilmots was bij de Belgische nationale ploeg assistent van Dick Advocaat.
Marc Wilmots was bij de Belgische nationale ploeg assistent van Dick Advocaat.

VI regisseerde samen met het Belgische Sport/Voetbal Magazine een bijzondere samenkomst met de huidige én vorige bondscoach van België. Aan tafel gaan Marc Wilmots en Dick Advocaat.

In Den Haag ging het er wild aan toe tijdens een reünie. VI bracht een gouden lichting van ADO Den Haag uit het seizoen 2011/12 samen in de restanten van Het Zuiderpark. Gino Coutinho, Jens Toornstra, Lex Immers, Wesley Verhoek, Timothy Derijck en Christian Kum maakten het tot een dag om nooit te vergeten. Haagse humor op zijn best.

Bijlage Champions League: in het Kerstnummer van VI komen alle sterren van de zestien overgebleven Champions League-deelnemers voorbij. Met onder anderen: Wesley Sneijder, Cristiano Ronaldo, Neymar en Franck Ribéry.
Arjen Robben behaalde dit kalenderjaar zijn grootste succes: dankzij zijn goal won Bayern München de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.
Arjen Robben behaalde dit kalenderjaar zijn grootste succes: dankzij zijn goal won Bayern München de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.

Arjen Robben besliste dit jaar de Champions League-finale in het voordeel van Bayern München en moet in 2014 Oranje bij de hand nemen op het WK. In tien vragen en antwoorden kijkt Robben terug en blikt hij vooruit. 'Oranje hoeft voor niemand bang te zijn.'

Leo Beenhakker blikt op zijn beurt terug op een lange carrière. In een bijzonder openhartig interview met Frans van den Nieuwenhof legt Don Leo zijn ziel en zaligheid bloot.


Columns: Johan Derksen, Nico Dijkshoorn en René van der Gijp

Vroeger voetbalden ze in de straten van Reykjavik totdat de schemer intrad en de kiezelsteentjes uit hun knieën konden worden gepeuterd. Nu strijden ze namens hun clubs AZ en SC Heerenveen om de topscorerstitel in de Eredivisie. VI bracht de jeugdvrienden Alfred Finnbogason en Aron Jóhannsson samen op een ijskoude locatie.

AZ is verantwoordelijk voor het opmerkelijkste trainersontslag van dit jaar. Na het vertrek van Gertjan Verbeek uit Alkmaar waren er meer vragen dan antwoorden. Voor het kerstnummer maakten Iwan van Duren en Tom Knipping een reconstructie die opheldering geeft.

Gertjan Verbeek werd ontslagen bij AZ en is nu trainer van 1. FC Nürnberg.
Gertjan Verbeek werd ontslagen bij AZ en is nu trainer van 1. FC Nürnberg.

Ook in het Kerstnummer: koploper Vitesse, de stand van zaken bij PSV, Speler van de Week Lucas Piazon, Sjaak Swart, Oranje anno 1995 en VI-abonnee René Froger.

Tijdens de feestdagen kunt u met de Voetbal International Voetbalkennistest kans maken op een reis voor twee personen naar de Engelse streekderby Newcastle United-Sunderland.



Voetbal International wenst u alvast bijzonder prettige feestdagen!

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van het 164-pagina's tellende kerstnummer van VI klik hier. Het extra dikke nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen