VI 19: Clasie, Klaassen, Veltman, Wijnaldum, Roda en NEC

Op de cover van de nieuwe Voetbal International prijkt een foto van Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie. Het jaar waarin zijn zoontje Jace is geboren moet ook het jaar worden waarin hij debuteert op een WK.

VI 19: Clasie, Klaassen, Veltman, Wijnaldum, Roda en NEC

Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam zocht Clasie (22) op en sprak uitvoerig met de middenvelder over het vaderschap, het komende toernooi, de trainingsstage in Hoenderloo en het afgelopen seizoen bij Feyenoord. 'Een baby is een droom, een WK meemaken is dat ook.'

Georginio Wijnaldum (23) mocht zich eveneens in Hoenderloo melden voor het begin van de WK-voorbereiding. De aanvoerder beleefde een turbulent jaar in Eindhoven. Door een rugblessure miste hij het grootste gedeelte van het seizoen en zag hij PSV instorten. Regelmatig deed hij zijn zegje; zo kaartte hij in de winterstop een gebrek aan discipline aan. De conclusie is hard. 'Wij zijn PSV! Het is gewoon slecht wat we dit jaar hebben laten zien.'

Davy Klaassen: 'Ik geef Joël iets meer kans op het WK.'
Davy Klaassen: 'Ik geef Joël iets meer kans op het WK.'

Davy Klaassen (21) en Joël Veltman (22) trokken met een landstitel op zak naar Hoenderloo. De twee vertolken een belangrijke rol in de toekomstplannen van Ajax, maar hopen ook nog op een WK. 'Met voetballers als  Robben naar het WK gaan... Het zou de ultieme bekroning van dit seizoen zijn.'

Ruud Brood: 'Van den Bunder en Vlemmings hebben me keihard een mes in de rug gestoken.'
Ruud Brood: 'Van den Bunder en Vlemmings hebben me keihard een mes in de rug gestoken.'

Na 41 jaar in de Eredivisie is Roda JC voor het eerst gedegradeerd. Kerkrade huilt. Maandag viel al het eerste slachtoffer: Marcel van den Bunder werd weggestuurd als algemeen directeur, maar de onrust duurt voort. Geen degradatieclausules, wegblijvende sponsors, een negatief eigen vermogen, een mogelijke terugkeer van textielmagnaat Nol Hendriks en de dit seizoen ontslagen Ruud Brood die keihard uithaalt. VI zet het allemaal op een rijtje in De Grote Excuus-show.

NEC ontsnapte twee minuten voor het einde van de competitie aan directe degradatie. De drie voetballers die Edo Ophof voor 1,1 miljoen euro kocht, stonden toen al niet meer op het veld. Een verhaal over het wanbeleid in Nijmegen.

En tot slot: heb jij een passie voor voetbal en bezit je journalistiek talent? Word dan onze VI-reporter en win kaarten voor de WK-finale. Hoe? Dat staat in de VI. 

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 19 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.Vanaf woensdag is VI tevens met VI Premium gestart. Bekijk hier welke extra's u dat kan opleveren.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen