Verzekering dekt financiële tegenvallers Dortmund

Reacties

Het huidige seizoen verloopt voor Borussia Dortmund sportief op z'n zachtst gezegd niet ideaal, maar de financiële consequenties daarvan vallen mee. Dat komt door een omstreden verzekering die de club heeft afgesloten.

Verzekering dekt financiële tegenvallers Dortmund

De huidige nummer negen van de Bundesliga loopt dit seizoen voor het eerst in vijf seizoenen deelname aan de Champions League mis. Een verzekering die de club voorafgaand aan het seizoen 2012/13 afsloot, en dit seizoen voor de derde keer verlengde, zorgt er echter voor dat Dortmund daarvoor financiële compensatie krijgt.

Volgens Duitse media krijgt de club het grootste deel van het bedrag dat het misloopt aan bijvoorbeeld inkomsten uit kaartverkoop uitbetaald. Een dergelijke deal is in Engeland overigens verboden om manipulatie van wedstrijden te voorkomen. Binnen de club wisten maar drie mensen van de deal, om zo te voorkomen dat spelers zich vanwege de geringe financiële gevolgen voor een slechte klassering zouden inhouden, meldt Die Welt.

Bijkomend detail is nog dat de verzekeringsmaatschappij een soort ontsnappingsclausule had. Mochten trainer Jürgen Klopp of drie van de sterspelers de club gedurende dit seizoen hebben verlaten, dan kon de verzekeraar de deal naar verluidt afblazen. Klopp maakte vorige week zijn afscheid bekend, maar vertrekt pas na dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.