Verwijzing 'Mr. Bean' kost Mutu carrière als international

Opmerkelijk nieuws vanuit Roemenië. Adrian Mutu is kort na het mislopen van het WK voor altijd verbannen uit de nationale selectie. Hoewel dat niet zozeer opmerkelijk is, is de reden dat wel. Mutu vergeleek bondscoach Victor Piturca op Facebook met Mr. Bean.

Verwijzing 'Mr. Bean' kost Mutu carrière als international

Mutu werd tot zijn onvrede niet opgeroepen voor de uiteindelijk verloren play-offs tegen Griekenland (1-3, 1-1) en plaatste vervolgens een foto waarop Piturca's gezicht was veranderd in dat van Mr. Bean, het door Rowan Atkinson gespeelde personage uit de gelijknamige Britse serie (foto onder).

Hoewel Mutu ontkende daarmee de draak te willen steken met Piturca, was de maat voor de Roemeense voetbalbond vol. De 34-jarige aanvaller van AC Ajaccio is in het vervolg van zijn carrière niet meer welkom bij de nationale ploeg.

Mutu bood nog wel zijn verontschuldigingen aan door in Roemeense media te stellen dat hij slechts de gespannen sfeer in aanloop naar de play-offs wat wilde wegnemen. Tegelijkertijd voegde hij er echter wel aan toe onder Piturca nooit meer voor Roemenië te willen uitkomen.

Gespannen voet
Mutu en Piturca leefden al langer op gespannen voet. Zo ontstond er in maart van dit jaar nog een verhitte discussie tussen de twee, omdat Mutu er een eigen trainingsschema op nahield. Daardoor startte de oud-speler van onder meer Chelsea en Juventus in de kwalificatiewedstrijd tegen Nederland op de bank en kon hij sindsdien niet meer op een uitnodiging rekenen.

De slechte verstandhouding tussen de twee zou voortkomen uit jaloezie, omdat beiden een affaire zouden hebben gehad met dezelfde vrouw, Victoria Blochina. De Roemeense tv-presentatrice is de moeder van de zesjarige zoon van Piturca.

Adrian Mutu en Victor Piturca tijdens het EK 2008, het laatste grote toernooi waar Roemenië bij was.
Adrian Mutu en Victor Piturca tijdens het EK 2008, het laatste grote toernooi waar Roemenië bij was.

Maar Mutu heeft nog meer veel op zijn kerfstok. Zo werd hij in augustus 2011 ook al - zij het tijdelijk - verbannen uit de nationale ploeg, toen hij met collega-international Gabriel Tamas werd betrapt in een kroeg terwijl hun ploeggenoten het tegelijkertijd opnamen tegen San Marino. Eerder werd Mutu in 2004 als speler van Chelsea schuldig bevonden aan het gebruik van cocaïne en werd hij in 2009/10 in dienst van Fiorentina geschorst wegens doping.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen