Vervanger Van Wolfswinkel bezorgt Marseille kater

Het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel heeft thuis tegen Olympique Marseille een gelijkspel uit het vuur gesleept (2-2). De vervanger van de Nederlandse spits was belangrijk.

De ploeg van Van Wolfswinkel stond tot zondagavond vijfde, op acht punten van nummer drie Olympique Marseille. Bij een overwinning had het dat team weer enigszins in het vizier gekregen. Die aansluiting kwam er niet, maar toch zullen Van Wolfswinkel en co het meest tevreden zijn met een punt. Marseille blijft derde, met nu twee punten minder dan Paris Saint-Germain.

Door een rake strafschop van Max-Alain Gradel kwamen de groen-witten na rust op voorsprong, maar die verdween dankzij een Belgische supersub. Michy Batshuayi viel in de 63ste minuut in en had de score in de 67ste minuut al omgedraaid tot 1-2. In de blessuretijd zorgde Mevlut Erdinç, die rond de zeventigste minuut voor Van Wolfswinkel in het veld was gekomen, echter alsnog voor de gelijkmaker.