Zidane tegen Van Wolfswinkel, foto Messi bekroond

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zidane tegen Van Wolfswinkel, foto Messi bekroond

• Het kan zomaar zijn dat Ricky van Wolfswinkel op 20 april tegen Ronaldo en Zinedine Zidane staat. Want de twee oud-vedettes, in 1998 elkaars tegenstander in de WK-finale, hebben hun medewerking toegezegd aan de twaalfde 'wedstrijd tegen armoede', tegen een All Stars-team van Saint-Étienne. De opbrengst gaat naar de strijd tegen ebola.

'Eerst de titel pakken, dan Engels leren.'
• Chelsea-spits Diego Costa, de in Brazilië geboren Spaanse international, heeft zo zijn prioriteiten. 'Ik vind het heel moeilijk om Engels te leren. Ik ben wat dat betreft ook een beetje lui en wil me bovendien eerst richten op het kampioenschap. Ik noem John Terry gewoon Capi, dat begrijpt hij prima', aldus Diego Costa over de benaming die in het Spaans verwijst naar het aanvoerderschap van zijn collega. (Sport Magazine)

• Zidane staat ruim een maand eerder ook in de schijnwerpers, maar dan samen met Thierry Henry, Marcel Desailly en Patrick Vieira. De vier Franse oud-internationals, samen goed voor 454 interlands, krijgen lof toegezwaaid. 'Ze worden door bondscoach Didier Deschamps ontvangen voor een lunch, waarna ze een ceremonie krijgen in het Stade de France', aldus bondsvoorzitter Noël Le Graët over de festiviteiten voor het oefenduel met Brazilië op 26 maart.

• Een foto zegt soms zoveel meer dan woorden. Daarom zwijgen we bij deze winnende foto van de Chinees Bao Tailiang, de worldpress photo van 2014.

• Bij de spelers van NAC Breda is carnaval een no-go, bij de rivaal Willem II mogen ze zich wel in het feestgedruis storten. 'Ze gaan gezamenlijk, dat is het mooie aan deze groep', zegt trainer Jurgen Streppel in het Brabants Dagblad. Zelf houdt hij zich afzijdig, en wijst hij zijn spelers nog wel op een ander verzetje zaterdag, in Arnhem tegen Vitesse. 'Dat snappen de jongens heel goed. En ze beseffen heus dat het een stuk leuker door de stad loopt na een overwinning dan na een nederlaag.'

• Je bent na tien jaar terug in je geboorteplaats en wil direct een goede indruk maken op de fans van je nieuwe club. Anderson had dat ongetwijfeld in zijn hoofd toen hij als invaller de bal oppakte voor een strafschop. Het werd een memorabel debuut voor Internacional, maar niet wat de 26-jarige Braziliaan voor ogen had. Het bleef 0-0 tegen Cruzeiro.

• Ook een jongetje heeft dinsdag indruk gemaakt, en dan in elk geval op Daniel Sturridge. De Liverpool-spits dacht het kereltje een hand te geven, maar kreeg van de Spurs-mascotte een lange neus. Overigens lachte Sturridge zelf als laatste, want Liverpool won met 3-2.

• Een andere jonge voetballiefhebber zorgt voor een bijzonder moment aan de andere kant van de Noordzee. De elfjarige Jay Beattie, die het syndroom van Down heeft, is sinds zijn ereronde met Georgios Samaras na de kampioenswedstrijd van vorig jaar al geen onbekende meer bij Celtic. Op 17 januari mocht hij een strafschop nemen in de rust van de wedstrijd tegen Hamilton. En dat doelpunt levert hem binnenkort mogelijk nog een mooi aandenken op. De Schotse bond heeft deze goal namelijk genomineerd voor Goal of the Month…  Oordeel zelf welke treffer deze prijs verdient.

• De Afrikaanse voetbalbond CAF maakte vandaag het Elftal van het Toernooi van de strijd om de Afrika Cup bekend. Opvallend genoeg koos de bond daarin voor twee keepers: Boubacar Barry (Ivoorkust, foto) en Robert Kidiaba (Congo). Waar de twee doelmannen in het Elftal van het Toernooi hun plaats onder de lat nog moesten delen, werd er bij de Keeper van het Toernooi wél een keuze gemaakt. Die prijs ging namelijk naar Barry.

'José Mourinho is een genie.'
• Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc lijkt bijzonder lovend te zijn over collega José Mourinho van Chelsea, maar dat blijkt slechts schijn. 'Hij verloor thuis van een team uit de derde divisie, ik kan me niet indenken dat ons dat zou overkomen. Maar zo heeft hij zichzelf wel een week vrij gegeven om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen ons.'

Arjen Robben blikt met de FIFA terug op het WK in Brazilië. De 31-jarige vleugelflitser is niet blij dat de wereldvoetbalbond suggereert dat hij gewillig naar de grond ging tegen Mexico (2-1 winst in achtste finale). 'Het is een beetje jammer dat jullie deze beelden laten zien. In deze wedstrijden werden veel overtredingen op mij gemaakt, bovendien was het een penalty.'

'Ja, ik ben soms een klootzak.'
Tegenover L'Equipe is Samir Nasri ontwapenend eerlijk over zijn karakter. 'Soms kan ik erg irritant zijn. Soms is het beter om je mond te houden, maar toen ik jonger was lukte dit mij niet. Ik kreeg weleens een stomp in mijn maag als ik explosief had gereageerd tegen de verkeerde persoon. Ik zeg gewoon wat ik denk, ook al betekent dit dat ik arrogant overkom.'

Sam Allardyce kreeg het deze week aan de stok met Manchester United-manager Louis van Gaal. De coach van West Ham United suggereerde namelijk dat Van Gaal tegen hem de lange bal had gehanteerd, wat tegen het zere been was van de Nederlander. Toen het BBC-programma Match of the Day vervolgens een onderonsje liet zien tussen Allardyce en Southampton-trainer Ronald Koeman, die in het verleden ook problemen had met Van Gaal, was de suggestie snel gemaakt: Allardyce en Koeman hadden lol om Van Gaal, concludeerden de BBC-analytici.

'Het was net een horrorfilm.'
• Villarreal-trainer Marcelino deed een opmerkelijke uitspraak na de 3-1 bekernederlaag tegen Barcelona. 'Ik ben boos omdat we met 3-1 verloren hebben en door de blessures. Deze wedstrijd was net een horrorfilm. Blunders, blessures... het script voor dit duel was geschreven door mijn grootste vijand.' (Marca)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.