'Vermoed dat ik de nummer 1 van Nottingham Forest blijf'

Reacties

Dorus de Vries (34) krijgt bij Nottingham Forest voorlopig het vertrouwen als eerste doelman. Manager Stuart Pearce voerde recent enkele wijzigingen door in een poging het sportief moeizaam presterende Forest – momenteel in The Championship – weer aan de praat te krijgen. Daardoor genoot De Vries de laatste drie competitieduels onder de gerenommeerde oud-prof de voorkeur boven de vaste nummer 1, Karl Darlow.

'Vermoed dat ik de nummer 1 van Nottingham Forest blijf'

'Voor mij kwam het als verrassing', bekent de voormalige doelman van onder meer Telstar, ADO Den Haag en Swansea City in gesprek met Voetbal International. 'Tot die eerste wedstrijd, tegen Sheffield Wednesday, had ik dit seizoen alleen twee bekerduels gekeept. En die andere keeper, Darlow, had het anderhalf jaar lang goed gedaan. Maar vanwege de tegenvallende resultaten in de laatste maanden wil de manager achterin iets meer ervaring. Verdere details heb ik niet gehad. Maar ik vermoed dat ik de komende tijd de nummer 1 blijf.

'Lang heeft De Vries moeten wachten op een nieuwe kans. Bij Swansea City was hij in de periode (2007-11, één jaar League One, drie seizoenen Championship) basiskeeper en goed voor 178 competitieduels. Dat laatste seizoen dwong hij een transfer af naar Wolverhampton Wanderers in de Premier League, maar eerste keus was De Vries sindsdien niet. Ook na de degradatie naar The Championship kwam de Nederlander door uiteenlopende omstandigheden niet in aanmerking voor een vaste plaats.

'Het gevoel om bij Forest weer belangrijk te zijn, vertrouwen te hebben, is wel heel fijn', bekent de Noord-Hollander. 'Als voetballer haal je het grootste plezier uit wedstrijden, níét uit trainingen alleen. De realiteit is dat ik de laatste jaren weinig speeltijd heb gekregen. Goed trainen, vervolgens níét spelen en dan opnieuw zo scherp mogelijk blijven trainen: dat is het moeilijkste dat er is.'

Te ver wenst de doelman, in het bezit van een aflopend contract bij Nottingham Forest, niet vooruit te kijken. 'De focus ligt nu op de eerstkomende wedstrijden, de vorm hervinden. Ondanks de mindere prestaties in de afgelopen jaren lééft Forest enorm. De club heeft een heel rijke historie en grote achterban, die naar de Premier League snakt…  Maar zelf moet ik eerst zorgen dat ik het vertrouwen van de manager terugbetaal. Ondertussen probeer ik een beetje te genieten van mijn rol als eerste keeper.'

Lees deze week een uitgebreider interview met Dorus de Vries op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.