De Vries voorlopig eerste keeper bij Nottingham Forest

Reacties

Dorus de Vries krijgt bij Nottingham Forest voorlopig het vertrouwen als eerste keeper. De 34-jarige Nederlander was sinds zijn komst bij de grootmacht van weleer, in de zomer van 2013, reserve. Maar de gewezen nummer 1, Karl Darlow, heeft zijn krediet bij manager Stuart Pearce verspeeld.

De Vries voorlopig eerste keeper bij Nottingham Forest

Derhalve mocht De Vries gisteren tijdens het competitieduel met Sheffield Wednesday (0-2 verlies) voor de tweede opeenvolgende wedstrijd in de basis starten bij The Reds. Een week eerder had de voormalige sluitpost van onder meer Telstar, ADO Den Haag, Dunfermline Athletic en Swansea City ook al het doel verdedigd tijdens het FA Cup-duel met derdeklasser Rochdale.

Voor manager Stuart Pearce was de 24-jarige Darlow (begin dit seizoen verkocht aan Newcastle United maar direct terugverhuurd) lange tijd onomstreden. Maar de voorbije weken nam de kritiek op zijn spel grote vormen aan; na zeven competitieduels op rij zonder zege - en veel tegentreffers - is Nottingham Forest gedaald naar de dertiende plaats in het Championship.

De Vries, bezig aan zijn tweede seizoen bij de Europa Cup I-winnaar van 1979 en '80, heeft lang op een kans moeten wachten. Het laatste seizoen waarin hij zich eerste keeper mocht noemen, was in 2010/11. Met Swansea City dwong de keeper promotie af naar de Premier League via de play-offs. Vervolgens vertrok hij transfervrij naar Wolverhampton Wanderers (op dat moment reeds actief in de Premier League), maar wist geen basisplaats te veroveren. Ook de daaropvolgende jaargangen was er slechts incidenteel speeltijd voor hem weggelegd.

Een andere Nederlander bij Nottingham Forest is voormalig Excelsior-aanvaller Lars Veldwijk. Die kwam voorlopig tot acht invalbeurten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.