De Vries verkiest Nottingham boven rentree in Eredivisie

Dorus de Vries heeft er voor gekozen om vooralsnog niet terug te keren in de Eredivisie. De 32-jarige doelman stond in de belangstelling van Roda JC Kerkrade maar verruilt Wolverhampton Wanderers voor Nottingham Forest.

De Vries verkiest Nottingham boven rentree in Eredivisie

In het seizoen dat Wolves degradeerde naar de League One stond De Vries slechts tien keer onder de lat. Bij Nottingham Forest (dat na de zomer wel uitkomt in het Championship) moet hij ervaring toevoegen aan de selectie, die drie jonge doelverdedigers herbergt.

Manager Billy Davies geeft op de clubwebsite hoog op over De Vries, die tussen 2003 en 2006 voor ADO Den Haag speelde. 'Een doelman van het kaliber van Dorus is voor ons een geweldige aanwinst. Hij brengt een karrevracht aan ervaring met zich mee en speelde een belangrijke rol in de opmars van Swansea City naar de Premier League.'

De Vries tekent bij Nottingham Forest een tweejarig contract en treedt in de voetsporen van enkele illustere landgenoten. Voormalig Oranje-doelman Hans van Breukelen, Hans Segers en de ex-internationals Bryan Roy, John Metgod, George Boateng, Pierre van Hooijdonk en Frans Thijssen gingen hem allen voor op City Ground.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen