De Vries beoogde volgende bouwsteen renovatie Roda

Roda JC Kerkrade is bezig keeper Dorus de Vries terug te halen naar de Eredivisie. De gesprekken met Wolverhampton Wanderers zijn in een vergevorderd stadium.

De Vries beoogde volgende bouwsteen renovatie Roda

De Vries praat met Roda JC over een terugkeer naar Nederland. De 32-jarige doelman mag van zijn club Wolverhampton Wanderers onderhandelen met de Limburgers over een contract in Kerkrade.

Na de degradatie uit het Championship is er bij The Wolves geen ruimte meer voor de vier keepers die er onder contract staan. De Vries, die afgelopen seizoen niet verder kwam dan vier competitieduels, mag daarom vertrekken.

'Er is nog geen akkoord, maar algemeen directeur Jez Moxey heeft me verteld dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn', zei manager Kenny Jacket over het verwachte vertrek van De Vries.

'Die uitspraken laat ik voor hun rekening', zegt Roda-directeur Marcel van den Bunder aan Voetbal International. 'Maar we zoeken inderdaad een keeper en daarbij is naam Dorus de Vries gevallen.'

De doelman verliet in 2006 ADO Den Haag om zijn carrière voort te zetten bij het Schotse Dunfermline Athletic. Na vier jaar bij Swansea City kwam hij in 2011 terecht bij Wolverhampton Wanderers.

RenovatieVoor Roda JC zou De Vries de zesde nieuweling zijn. De Limburgers verzekerden zich eerder van Ard van Peppen, Guy Ramos (beiden RKC Waalwijk), Henk Dijkhuizen (Sparta Rotterdam), Marc Höcher (Willem II) en Anouar Kali (FC Utrecht).

Voor de renovatie van de ploeg die afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapte is Roda nog op zoek naar een centrale verdediger. Kees Luijckx (NAC Breda) is kandidaat voor die vacature.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen