Vermeer en Schöne op de hoede voor 'reuzendoder' PEC

Ajax waakt voor een stunt van PEC Zwolle, de tegenstander van komende zondag in de Amsterdam Arena. Het elftal van trainer Art Langeler laat al het hele seizoen goed en verzorgd voetbal zien en won onder meer van PSV en Feyenoord.

Vermeer en Schöne op de hoede voor 'reuzendoder' PEC

'Zwolle is gewoon een goed team', aldus Lasse Schöne op de website van Ajax. 'Vooral thuis op hun eigen kunstgras zijn ze erg sterk, maar ook in de uitduels laten ze leuk voetbal zien. En als je ziet tegen welke ploegen ze punten wisten te winnen, kun je je borst nat maken.'

Behalve de middenvelder is doelman Kenneth Vermeer ook allesbehalve gerust over het duel met de opponent van zondag. 'Het is een goede ploeg, die bij de grote clubs de nodige punten heeft gepakt', aldus Vermeer. 'Maar als de focus en mentaliteit er is, mag deze wedstrijd geen probleem worden voor ons.'

De Zwollenaren wonnen dit seizoen op bezoek bij koploper PSV (1-3), terwijl het in eigen huis Feyenoord met 3-2 versloeg. Op de ranglijst is het daarentegen nog dringen om boven de streep te eindigen. Zwolle bezet de veertiende plaats en staat slechts een punt boven de degradatiestreep.

Waar de kampioen van de Jupiler League van vorig seizoen nog volop strijdt om de play-offs voor degradatie te ontlopen, zijn de Amsterdammers nog in de race voor de derde landstitel op rij. 'Er zijn nog een aantal wedstrijden te gaan. Het gaat er nu echt om. Blijf je bij of haak je af? Maar gezien ons spel blijven wij erbij', besloot de doelman van Ajax.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen