Vermeer bij beloften, Van der Hart promoveert naar Ajax 1

Trainer Frank de Boer geeft een opvallende draai aan de keeperscarrousel van Ajax. Derde doelman Mickey van der Hart verdedigt dinsdag (18.45 uur) het doel thuis in de beker tegen ASWH, terwijl Kenneth Vermeer maandagavond 20.00 uur in de Arena moet opdraven bij Jong Ajax.

Vermeer bij beloften, Van der Hart promoveert naar Ajax 1

Normaliter kiest De Boer in wedstrijden in het bekertoernooi voor zijn tweede doelman, maar deze keer opteert de trainer voor zijn derde keus Van der Hart, die doorgaans in het beloftenelftal speelt. Het houdt in dat Jasper Cillessen, die zaterdag met Ajax tegen RKC Waalwijk (0-0) speelde, een midweek rust krijgt. Vermeer, die eind september zijn basisplaats aan Cillessen kwijtraakte, moet genoegen nemen met een wedstrijd in Jong Ajax.

De Boer denkt dat het Jupiler League-duel van Jong Ajax thuis tegen koploper FC Dordrecht geschikter is voor Vermeer dan de confrontatie met ASWH. 'Ik verwacht dat hij tegen de koploper van de Jupiler League meer te doen zal krijgen dan tegen een amateurclub', legt De Boer uit op de clubsite.

Zijn definitieve wedstrijdselectie voor het treffen met ASWH maakt De Boer pas dinsdag bekend, maar de geblesseerden Lerin Duarte en Niklas Moisander komen in ieder geval niet in actie tegen ASWH. A-junior Elton Acolatse wordt door De Boer verrassend opgenomen in zijn selectie voor het treffen met de amateurs uit Hendrik-Ido-Ambacht.

'Hij heeft al een paar keer meegetraind met ons. Omdat er een paar jongens meespelen tegen Dordrecht en zij niet gelijk een dag later weer in actie kunnen komen, hadden we een vacature aan de zijkant. Die kan Elton Acolatse mooi invullen', legt De Boer uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen