'Heb niets tegen Vermeer, maar een keeper moet presteren'

De kwaliteiten van de nieuwe nummer één bij Ajax, Jasper Cillessen, speelden een rol in de beslissing van trainer Frank de Boer om Kenneth Vermeer te passeren.

'Heb niets tegen Vermeer, maar een keeper moet presteren'

De Boer bracht de keepers donderdag op de hoogte van zijn beslissing die hij al na de wedstrijd tegen PSV had genomen. Cillessen verdedigt zaterdag tegen Go Ahead Eagles het doel van Ajax, terwijl Vermeer op de bank zit nu hij tegen PSV niet voor het eerst dit seizoen in de fout ging.

'Ik ben niet tevreden met de prestaties van Vermeer', gaf De Boer aan wat ten grondslag lag aan de keeperswissel. 'Bovendien zit er met Cillessen ook een keeper met veel kwaliteiten achter.' Net als Vermeer kreeg ook Cillessen al enkele keren een uitnodiging voor het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal.

De beslissing van De Boer is dan ook puur gebaseerd op hun recente prestaties, zo stelt hij. 'Ik heb niets tegen de persoon Vermeer, maar ook een keeper moet gewoon presteren', aldus de trainer. 'Bij Ajax zitten de jongens dicht bij elkaar en dat geldt ook voor de keepers.'

Dat de kritiek op Vermeer opnieuw losbarstte na de 4-0 nederlaag tegen PSV, speelde geen rol. 'De buitenwacht heeft geen enkele invloed gehad op mijn beslissing', vervolgde De Boer, bij wie Vermeer zijn krediet had verspeeld. 'Vermeer was minder in vorm. Cillessen krijgt nu de kans en hij wordt ook niet direct gewisseld bij een eerste fout.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen