Vermaelen: 'Wil spelen met de beste voetballers'

Reacties

Het is officieel: Thomas Vermaelen is de komende vijf seizoenen speler van Barcelona. De 28-jarige verdediger werd zondagmiddag gepresenteerd bij de Spaanse grootmacht en staat te popelem om aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen.

Vermaelen: 'Wil spelen met de beste voetballers'

'Ik kijk er naar uit om met de beste spelers te wereld op het veld te staan', zegt Vermaelen tijdens de presentatie. 'Voor mij was de keuze voor Barcelona eenvoudig. Ik wilde hierheen, naar de beste club ter wereld.'

De Catalen betalen liefst negentien miljoen euro aan Arsenal voor Vermaelen. In Londen speelde de Belg vijf seizoenen en groeide daar zelfs uit tot aanvoerder. Echter, de afgelopen voetbaljaargang kwam Vermaelen amper in de plannen voor van manager Arsène Wenger. Ook Manchester United toonde interesse, maar daar wilde Wenger niet aan meewerken.

Ook de clubleiding van Barcelona is zeer content met de komst van Vermaelen. 'Thomas is een natuurlijke leider die centraal in de verdediging speelt', laat technisch directeur Andoni Zubuzarretta weten. 'Hij is fysiek sterk en leest het spel erg goed. Wij zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen, want er waren meer grote clubs die hem wilden halen.'

Over de plannen voor het komende seizoen heeft Vermaelen al gesproken met trainer Luis Enrique. 'We hebben kort contact gehad over de positie waar hij mij het liefste ziet spelen. Ik kan als linksback uit de voeten, maar ben op mijn best in de as van de defensie', meldt de Belg.

Suarez
In Camp Nou komt Vermaelen met Luis Suarez een oude bekende tegen. Beiden speelden in het verleden samen bij Ajax. 'Luis is een geweldige voetballer, maar ook een geweldig persoon. Het is fantastisch weer met hem samen te spelen', aldus Vermaelen.

Ook zijn fitheid kwam uitgebreid aan bod. In de periode van vijf jaar waarin hij voor Arsenal speelde, liep Vermaelen namelijk maar liefst achttien verschillende blessures op. Onder meer aan zijn hamstrings, knie, rug en enkels. 'Of ik nu geblesseerd ben? Ik heb na het WK nog niet getraind en zal de komende weken gebruiken om fit te worden. Hoe lang dat precies duurt weet ik niet.'

In dat kader wachtte Barcelona de medische keuring af alvorens de deal aan te kondigen. Normaal gesproken meldt de Catalaanse club een transfer al voor de medische check, maar in het geval van Vermaelen werd er voor zekerheid gekozen. Bekijk hieronder de eerste dag van Vermaelen bij de Spaanse topclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.