Verliefde Suarez jaagt 'levenslange droom en ambitie' na

Reacties

Luis Suarez is weg bij Liverpool. De Uruguayaanse spits verklapt dat hij altijd al droomde van een transfer naar Barcelona.

Verliefde Suarez jaagt 'levenslange droom en ambitie' na

Op de clubwebsite van Liverpool richt hij zich tot de supporters van The Reds. 'Ik hoop dat jullie allemaal begrijpen waarom ik deze stap zet', aldus de omstreden aanvaller. 'De club heeft er alles aan gedaan om me te behouden. Maar spelen en wonen in Spanje, waar mijn schoonfamilie woont, is een levenslange droom en ambitie van me. Ik denk dat de tijd nu rijp is voor deze stap.'

Toch zal hij Liverpool missen, zo laat Suarez weten. 'Ik verlaat Liverpool met pijn in mijn hart. Mijn familie en ik zijn de laatste jaren verliefd geworden op de stad en op de club. Maar bovenal ben ik verliefd op de geweldige fans. Jullie hebben me altijd gesteund. Wij zullen dat nooit vergeten en voor altijd Liverpool-supporters blijven.'

Suarez kwam de laatste tijd, net als eerder in zijn loopbaan, regelmatig in opspraak. Zo beet hij op het WK de Italiaan Giorgio Chiellini in zijn nek, nadat hij dat eerder al bij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic en PSV'er Otman Bakkal deed. Zijn laatste vergrijp leverde hem een gigantische schorsing van vier maanden op, waardoor hij tot oktober geen competitiewedstrijden mag spelen.

Dat heeft Barcelona er niet van weerhouden om Suarez voor een astronomisch bedrag over te nemen. 'Ik wens Liverpool en trainer Brendan Rodgers al het goeds voor de toekomst', laat Suarez nog weten. 'Ik ben trots dat ik een rol heb mogen spelen in de terugkeer van Liverpool aan de top van de Premier League en in de Champions League. Bedankt voor alle prachtige momenten en herinneringen. You'll never walk alone', sluit hij, verwijzend naar het credo van de club, af.

Bekijk hieronder de 'afscheidsbrief' van Suarez.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.