FIFA bevestigt beroep Uruguay tegen forse straf Suarez

Reacties

De FIFA heeft dan eindelijk bevestigd dat de Uruguayaanse bond (UFA) beroep heeft aangetekend tegen de straf van Luis Suarez. De UFA had eind vorige maand al een verklaring naar buiten gebracht, waarin het onvrede uitsprak over de schorsing van vier maanden die Suarez aan zijn broek kreeg voor het bijten van Giorgio Chiellini.

FIFA bevestigt beroep Uruguay tegen forse straf Suarez

De wereldvoetbalbond meldde dinsdag echter nog niks te hebben vernomen. Ook vanaf de kant van Suarez bleef het aanvankelijk stil richting de FIFA. In eerste instantie ontkende de aanvaller van Liverpool de beet, maar daar kwam enkele dagen later een veelzeggende spijtbetuiging overheen. De vraag is dan ook in hoeverre het aantekenen van beroep nog zin heeft.

Dat Suarez liefst negen interlands van Uruguay aan zich voorbij moeten laten gaan en vier maanden geen voetbal-gerelateerde activiteiten mag ondernemen, betekent overigens niet dat hij geen transfer mag maken. De tuchtcommissie van de FIFA liet donderdag nogmaals weten dat de straf niet geldt voor zaken als een medische keuring.

Het zou goed nieuws kunnen betekenen voor Barcelona, dat volgens Engelse en Spaanse media met Liverpool in gesprek is over een op handen zijnde transfer. De openlijke spijtbetuiging zou onderdeel zijn van die deal. Sinds Suarez door het stof ging, spraken enkele prominenten zich positief uit over de omstreden spits. FIFA-voorzitter Sepp Blatter noemde het zelfs 'fair play'.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.