'Verheug mij op komende maanden van campagne voeren'

Reacties

Michael van Praag kijkt uit naar de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. De bondsvoorzitter van de KNVB wil in ieder geval op een nette manier het gevecht aangaan.

'Verheug mij op komende maanden van campagne voeren'

Behalve Van Praag zijn ook Luis Figo, Jérôme Champagne, David Ginola, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein en de huidige preses Sepp Blatter in de race om de voorzittershamer van de FIFA.

'Ik verheug mij op de komende maanden van campagne voeren. En ik kijk vooral uit om ideeën uit te wisselen. Want om hun mening gaat het uiteindelijk. Ik zou graag met open vizier en in collegialiteit met de andere kandidaten in debat gaan', aldus Van Praag. 'Hier in Europa, maar ook in Afrika, in Azië en Oceanië en in Noord, Midden en Zuid-Amerika.'

'Ik neem graag het initiatief tot een aantal openbare debatten. Dat kunnen televisie debatten zijn, debatten tijdens één van onze vele congressen of juist uiterst toegankelijke google-hangout debatten', aldus Van Praag, die niet wilde ingaan op de geschiktheid van de overige kandidaten. 'Ik ga niet over anderen praten in de media. Dat doe ik face-to-face. Dat heb ik in Brazilië ook met Sepp Blatter gedaan. Met open vizier en zeer transparant.'

In de afgelopen periode is er veel gezegd over de kandidaten. Zo was UEFA-baas Michel Platini niet erg lovend over zijn landgenoot Champagne, terwijl de Fransman in het verleden zich al regelmatige kritisch uitliet over de 78-jarige Blatter. 'Platini heeft geen rol gespeeld in mijn kandidaatstelling', aldus Van Praag.

'Dat hij niet door één deur kan met Champagne, dat is tussen hen', reageert Van Praag. 'Toen Champagne hier in Nederland was, wist ik al dat ík het ging doen. Ik ben hier al langer mee bezig. Rond Kerst begon het en in de afgelopen drie weken is het allemaal ontstaan. Ik wil niet dat er zoals bij de vorige verkiezing niets te kiezen valt', aldus de Amsterdammer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.