Van Praag: 'Ik heb Raiola uitgelegd wat er bij komt kijken'

Reacties

KNVB-voorzitter Michael van Praag erkent dat hij met zaakwaarnemer Mino Raiola heeft gesproken over zijn plannen om zich mogelijk te mengen in de verkiezing om het FIFA-voorzitterschap. Al in november sprak de bondsvoorzitter met de belangenbehartiger.

Van Praag: 'Ik heb Raiola uitgelegd wat er bij komt kijken'

'Ik heb inderdaad met Raiola gesproken. Hij vertelde me dat hij dit van plan is en ik heb hem uitgelegd wat er zoal bij komt kijken. Zeg maar de criteria die de FIFA hanteert', aldus Van Praag tegenover Voetbal International.

De belangenbehartiger van onder anderen Zlatan Ibrahimovic zette na het gesprek met Van Praag de plannen door. 'Ik kreeg gisteren een sms van Mino over het artikel in de Volkskrant, maar verder wil ik hier niet op ingaan. Ik ga namelijk niet in op speculaties', zegt Van Praag tot slot.

Raiola maakte al een rondgang door Europa om te peilen of er draagvlak is. Hij bezocht ook al twee bonden buiten Europa. Op 29 januari ligt de deadline voor het definitieve melden als kandidaat. Om het eventueel op te nemen tegen Blatter, die op 78-jarige leeftijd voor een vijfde termijn gaat, moet hij vijf nationale bonden achter zich weten te scharen. Dat geldt ook voor andere kandidaat-voorzitters als Jérôme Champagne, de Franse ex-voetballer ex-voetballer David Ginola en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.