Verdedigers helpen Real Madrid aan Europese Super Cup

De Europese Super Cup is een prooi geworden voor Real Madrid, dat met dank aan verdedigers Sergio Ramos en Daniel Carvajal Sevilla na verlenging op de knieën kreeg (3-2).

Geen Cristiano Ronaldo, geen Gareth Bale en geen Karim Benzema aan de aftrap bij de strijd om de Europese Super Cup. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane begon tegen Sevilla om uiteenlopende redenen zonder het gevreesde aanvalstrio BBC aan de strijd om de eerste prijs van het seizoen.

Marco Asensio was een van de aanvallers die Real Madrid in het Noorse Trondheim op weg naar het succes moest helpen. De zoon van een Nederlandse moeder deed dat met verve. In de twintigste minuut brak hij met een schitterend schot van afstand de ban voor de Champions League-winnaar. Vier minuten voor rust kwam Sevilla met het antwoord. Franco Vázquez drukte af na voorbereidend werk van Vitolo.

Een half uur voor tijd zocht Zidane de oplossing voor de impasse tegen de winnaar van de Europa League door Benzema in te brengen. De Franse aanvaller, die Álvaro Morata had afgelost, had weinig tijd nodig om gevaar te stichten.

De 1-0 van Marco Asensio in de maak

Ondanks de dreiging van Benzema zette Sevilla halverwege de tweede helft een grote stap richting het succes via Yevhen Konoplyanka. De Oekraïense invaller benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Sergio Ramos op Vitolo.

De verdediger van Real revancheerde zich diep in blessuretijd door met een kopbal een verlenging uit het vuur te slepen. In de extra tijd keerden de kansen voor Sevilla. De tweede gele kaart voor Thimothée Kolodziejczak vroeg in de eerste helft van de verlenging was het begin van het einde.

Met een man meer maakte Real het karwei uiteindelijk in de verlenging af. Na de afgekeurde treffer van Sergio Ramos bleek de goal van Daniel Carvajal na een individuele actie de genadeklap voor Sevilla.

Daardoor greep Sevilla voor de derde keer op rij naast de Europese Super Cup. Afgelopen twee seizoenen had de Europa League-winnaar zijn meerdere moeten erkennen in de Champions League-winnaar.