Verzwakt Real is gewaarschuwd voor Sampaoli's Sevilla

Reacties

Een verzwakt Real Madrid en sterk vernieuwd Sevilla strijden dinsdagavond om de Europese Super Cup. Plaats van handeling is Trondheim.

Verzwakt Real is gewaarschuwd voor Sampaoli's Sevilla

De Champions League-winnaar en Europa League-houder zijn voor deze editie van de strijd om de Super Cup afgereisd naar het stadion van Rosenborg BK. De aftrap in het Lerkendal Stadion, dat een capaciteit van ruim 21.000 plaatsen heeft, vindt plaats om 20.45 uur.

Geen Galáctico
Waar de seizoensouverture voor Real Madrid de afgelopen jaren vaak in het teken stond van de vuurdoop van een nieuwe superster, houdt De Koninklijke zich deze zomer (nog) relatief rustig op de transfermarkt. Álvaro Morata (Juventus, dertig miljoen) is de enige aankoop van naam van Real, dat de Nederlandse Spanjaard Marco Asensio in zijn selectie opnam na een vruchtbare huurperiode bij Espanyol. Real liet de zelfopgeleide aanvaller Jesé Rodríguez maandag naar Paris Saint-Germain gaan.

Trainer Zinedine Zidane moet een flink aantal basiskrachten missen. Keylor Navas, Pepe, Toni Kroos, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo ontbreken vanwege blessures of gebrek aan wedstrijdritme. De inzetbaarheid van Karim Benzema is onzeker.

Marcos Asensio kan in Trondheim zijn officiële debuut maken voor Real Madrid. Op de foto duelleert hij met Ola Aina van Chelsea.
Marcos Asensio kan in Trondheim zijn officiële debuut maken voor Real Madrid. Op de foto duelleert hij met Ola Aina van Chelsea.

'We hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug. De resultaten in oefenduels waren prima, dus we zijn er klaar voor. Hopelijk kan Benzema meedoen, want dit wordt een zware partij. Er zijn geen favorieten. Dit is een echte 50-50', aldus Zidane.

Sampaoli-revolutie
Bij Europa League-winnaar Sevilla stonden de afgelopen weken in het teken van de door de nieuwe hoofdtrainer Jorge Sampaoli ontketende revolutie. De opvolger van de naar Paris Saint-Germain Unai Emery sleutelde flink aan de speelstijl en selectie. De Chileen wil volle bak druk zetten en aanvallen met de Andalusiërs, die Wissam Ben Yedder (Toulouse), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Ganso (São Paulo), Franco Vázquez (Palermo), Joaquin Correa (Sampdoria), Matias Kranevitter (Atlético) en Hiroshi Kiyotake (Hannover 96) aantrokken. Daar tegenover staat het vertrek van Coke (Schalke 04), Kévin Gameiro (Atlético), Ciro Immobile (Lazio), Éver Banega (Internazionale) en Grzegorz Krychowiak (PSG).

'Mijn visie op voetbal is dat mijn team altijd volledig dominant moet zijn', zei Sampaoli in een vooruitblik op het duel. 'Winnen staat niet voorop in mijn visie. Ik wil deze ploeg een bepaalde stijl aanmeten, die ervoor zorgt dat wij ons met iedereen kunnen meten. Dat vind ik nu belangrijk. Mijn spelers moeten altijd meer denken aan het doel vóór hen, dan het doel achter hen.'

'Real Madrid is een geweldige ploeg, ook nu er een aantal belangrijke spelers mist. Het wordt een geweldige uitdaging om tegen zo'n club te debuteren in een finale. De prijs zou mooi zijn, maar ik wil vooral dat mijn team zich laat gelden. Ik houd er niet van om niet de baas te zijn op het veld, dat gebeurt ook niet vaak', sloot Sampaoli af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.