Verbeek trekt aan kortste eind in spannend degradatieduel

Gertjan Verbeek is onderuit gegaan in de degradatiekraker tegen SC Freiburg. Het 1. FC Nürnberg van trainer Verbeek gaf tot twee keer toe een voorsprong weg: 3-2.

Nummer veertien Nürnberg ging op bezoek bij nummer vijftien Freiburg, maar toch begonnen beide elftallen vol vertrouwen aan de degradatiekraker. Freiburg bleef namelijk zijn laatste drie duels in de Bundesliga ongeslagen (W2, G1), terwijl Nürnberg woensdag een belangrijke 2-0 overwinning boekte tegen VfB Stuttgart.

Beide teams streden voor wat ze waard waren en zorgden daarmee voor een spannend schouwspel. Dat met name Nürnberg met het mes tussen de tanden streed, bleek uit de vier gele kaarten die het elftal van coach Verbeek voor rust ontving. De passie van Nürnberg vertaalde zich ook naar het scorebord. Via een doelpunt van Emanuel Pogatetz kwamen de bezoekers snel op voorsprong, maar een kopbal van Pawel Krmas zorgde voor de gelijkmaker. Josip Drmic benutte een strafschop waardoor Nürnberg met een voorsprong ging rusten.

Kanteling
Na de hervatting kantelde het duel in het voordeel van Freiburg. Pogatetz, die voor rust scoorde en een strafschop versierde, benadeelde zijn elftal door een penalty weg te geven. Admir Mehmedi pakte het cadeautje gretig uit, waarna Freiburg bloed rook. Met een fraai doelpunt van Felix Klaus nam de thuisploeg in de 65ste minuut voor het eerst de leiding en in tegenstelling tot Nürnberg gaf Freiburg de voorsprong niet meer uit handen. Pogatetz ontving in de extra tijd rood, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

De nederlaag is een domper voor Verbeek, die Freiburg ziet passeren op de ranglijst. Nürnberg staat nog op de vijftiende plaats, maar het gat naar Hamburger SV en VfB Stuttgart, die respectievelijk zestiende en zeventiende staan, bedraagt slechts twee punten. In de Bundesliga degraderen de nummer zeventien en achttien direct, terwijl de nummer zestien play-offs moet spelen.