Stevens verlangt 'Wiedergutmachung' tegen BVB

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 28ste speelronde is dat het duel tussen VfB Stuttgart en Borussia Dortmund van zaterdag (15.30 uur).

Stevens verlangt 'Wiedergutmachung' tegen BVB

VfB Stuttgart

Klassering: 17de plaats (24 punten uit 27 duels)
Vorm: V-G-G-W-V

Huub Stevens wacht een zware opgave VfB Stuttgart te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Die Schwaben zitten middenin een Abstiegskrimi. De nederlaag van woensdag tegen concurrent 1. FC Nürnberg van collega/landgenoot Gertjan Verbeek zette daarom ook extra kwaad bloed bij de Nederlandse trainer.

Maar de oud-international probeert het positieve uit het pijnlijke 3-1 verlies te halen. Veel tijd voor herstel is er niet. 'Het mooie van een Engelse week is dat je direct een kans hebt weer iets goed te maken', bekijkt Stevens het van de zonnige kant.

VfB Stuttgart, met een zeventiende plaats onder de rode streep beland, heeft zaterdag meer aanleiding voor een Wiedergutmachung. Het eerste duel met Borussia Dortmund eindigde in een afstraffing (1-6), waarbij Robert Lewandowski de rol van beul met een zuivere hattrick met verve speelde.

Die nederlaag in de achtste speelronde was het einde van een sterke ongeslagen start van het seizoen van Die Schwaben, en het begin van een teloorgang die trainer Thomas Schneider begin maart zijn baan kostte. Stevens probeert nu die brokken te lijmen.

Borussia Dortmund

Klassering: 3de plaats (52 punten uit 27 duels)
Vorm: W-W-V-W-G

De zorgen van Stevens' collega Jürgen Klopp zijn duidelijk anders. Zijn ploeg is met Schalke 04 verwikkeld in de strijd om de tweede plaats achter de ongenaakbare kampioen Bayern München. Het resultaat van de onderlinge confrontatie (0-0 in Dortmund) hield het verschil miniem.

Maar Borussia Dortmund schaakt op meer borden. In de Champions League wacht woensdag in Santiago Bernabéu een hernieuwde ontmoeting met Real Madrid, dat vorig jaar de hoop op La Decima in de halve finale zag stranden door toedoen van Borussia.

Maar dat Europese avontuur werpt wel een schaduw vooruit op de Bundesliga. Want de laatste vier duels op eigen veld voorafgaand aan een optreden in de Champions League gingen verloren. Bayern (0-3), Bayer Leverkusen (1-0), Hamburger SV (3-0), en Borusssia Mönchengladbach (1-2).

Dat biedt VfB Stuttgart hoop, zeker in de Engelse weken van Dortmund dat elf wedstrijden heeft in een tijdsbestek van 36 dagen. Klopp maakt zich geen zorgen. 'Mijn ploeg is fysieke extreem fris', aldus de coach, die daarvoor het bewijs zag dinsdag in het duel met rivaal Schalke 04.

Onderlinge historie

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
29/10/2011 VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1-1 Bundesliga
30/03/2012 Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 4-4 Bundesliga
03/11/2012 Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 0-0 Bundesliga
30/03/2013 VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1-2 Bundesliga
01/11/2013 Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 6-1 Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.