Verbeek ook bij Bochum zichzelf: reuring alom

Reacties

VfL Bochum krijgt waarvoor het met de aanstelling van Gertjan Verbeek in december heeft gekozen. De Nederlandse trainer zorgt met zijn non-conformisme voor passie, reuring en vertrouwen.

Verbeek ook bij Bochum zichzelf: reuring alom

Verbeek is er niet de man naar om vast te houden aan gewoontes, als hij het idee heeft dat een andere aanpak beter is. En dus sliepen de spelers van de club uit de Tweede Bundesliga donderdag de nacht voor de derby tegen Fortuna Düsseldorf gewoon thuis.

'Als de spelers een goede relatie met hun vrouwen hebben, dan slapen ze graag thuis. We kunnen ons in onze eigen omgeving voorbereiden, op de club tot rust komen en dan op weg gaan. Het interesseert me niet hoe het vroeger ging.'

Ook de Bochum-volgers hebben kennisgemaakt met Verbeek en hoe hij van zijn hart geen moordkuil maakt. Vrijdag liet hij voor de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf duidelijk blijken niet gediend te zijn van het optreden van sommige journalisten.

'Ik weet niet waarom ik überhaupt nog vragen beantwoord. Ik zeg iets en jullie schrijven het niet op. Je mag een mening hebben, maar als je mij iets vraagt en ik antwoord – omdat we fatsoen hebben – dan moet je dat ook opschrijven. Als je dat niet doet, dan is dat manipulatie.'   

Sommigen hebben het te bont gemaakt. 'Ik discussieer niet meer met jullie, het heeft geen niveau', wees Verbeek richting de journalisten die zijn woorden verkeerd hadden gebruikt, waarbij hij dat onderstreepte met een klap op de tafel.

Verbeek heeft met het spel van Bochum inmiddels al wel de handen op elkaar gekregen, maar het is wachten op de beloning voor het harde werken. Vrijdag was de 2-2 tegen Fortuna Düsseldorf een magere oogst.

Rechtsback Stefano Celozzi rekent er op dat de gekozen aanpak van Verbeek vruchten gaat afwerpen. 'Natuurlijk kan je ook een keer op je bek gaan, maar dit is onze manier van spelen. Dat is leuk voor de mensen en leuk voor ons op het veld. We willen diep staan, het veld klein houden en controle houden. We willen druk zettten, we willen balbezit. Natuurlijk zit daar een risico aan. Maar het geeft ons ook vertrouwen dat we dit jaar tot nu toe geen ploeg tegenover ons hebben gehad waarin we onze meerdere moesten erkennen.'

Gelijkspel
Eén traditie heeft Verbeek nog niet kunnen breken. VfL Bochum heeft dit seizoen een abonnement op gelijke spelen. Onder de Nederlandse trainer zijn er weer drie bijgekomen, waardoor het totaal aantal remises is gegroeid naar veertien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.