Verbeek na eerste gesprek: 'Weinig mogelijk bij NAC'

Reacties

Technisch directeur Graeme Rutjes van NAC Breda heeft vanmiddag een ‘vruchtbaar gesprek’ gevoerd met Gertjan Verbeek. Hij geldt als een van de vijf kandidaten die de West-Brabanders op het oog hebben als vervanger van de ontslagen trainer Nebojsa Gudelj.

Verbeek na eerste gesprek: 'Weinig mogelijk bij NAC'

Verbeek ervoer de ontmoeting met Rutjes eveneens als positief. 'Ze waren redelijk open over de situatie van de club. Ze hebben het me niet rooskleuriger voorgespiegeld dan het is. De komende anderhalf à twee jaar zal er weinig mogelijk zijn bij NAC', zegt Verbeek tegenover Voetbal International.

Het gesprek was oriënterend van aard, zoals Rutjes eerder al aankondigde. Verbeek: 'We hebben geen enkele verplichting afgesproken naar elkaar toe. NAC wil de tijd nemen in de zoektocht naar de nieuwe trainer. En als ik binnenkort elders aan de slag kan, laat ik dat de clubleiding weten', aldus Verbeek, die nooit onder stoelen of banken heeft gestoken graag als trainer terug te keren in Duitsland.

 Verbeek was in het verleden actief bij grote clubs als Feyenoord, maar voelt zich zeker niet te groot voor de volksclub uit Breda. 'Ik vind het niet meer dan normaal dat je als werkzoekende trainer gaat aanhoren wat een club te zeggen heeft wanneer er interesse wordt getoond. En daarnaast, wat weet ik nou van NAC?'

Robert Maaskant en Ruud Brood zijn de twee andere van de vijf kandidaten voor de vacante trainerspost in het Rat Verlegh Stadion. Zij kunnen in de komende periode een belletje verwachten vanuit de Bredase directie. Al is Brood, werkzaam bij NEC, pas op zijn vroegst op 1 juli 2015 beschikbaar. Mede om die reden houdt de directie de optie open dat Eric Hellemons het seizoen afmaakt als trainer van NAC. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.