Verbeek: 'Ik had Atromitos wel wat sterker ingeschat'

AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft niets te klagen na de 1-3 overwinning in het Europa League-duel met Atromitos. De Grieken voldeden niet aan zijn verwachtingen, maar desondanks is Verbeek blij met de uitslag.

'Ze hebben het boven verwachting gedaan', vertelt Verbeek op de website van AZ. 'Misschien had ik Atromitos ook wat beter ingeschat, maar in de eerste helft vond ik dat we de complete controle hadden. Wel creëerden we in aanvallend opzicht weinig, dat heb ik in de rust aangegeven.'

'We kwamen ook goed uit de kleedkamer, toen de 1-0 viel en vervolgens de 2-0 dacht ik dat het binnen was. Dat ze door die penalty terugkwamen was jammer, maar dan is het alleen maar mooi dat we in de eindfase vanuit een afgeslagen corner 1-3 maken.'

Volgende week wacht de return in Alkmaar, die door de 1-3 uitslag een eenvoudige wedstrijd lijkt te worden. 'Nu wordt het voor de tegenstander een hele opgave om in Alkmaar drie keer te scoren en ons niet te laten scoren. We moeten er nu voor knokken en het niet meer uit handen geven', besluit de trainer van AZ.

Komende zondag (16.30 uur) gaat AZ op bezoek bij FC Utrecht. Uit de eerste drie competitiewedstrijden haalde de ploeg zes punten, door zeges op RKC Waalwijk (1-2) en Ajax (3-2). Van SC Heerenveen (4-2) werd verloren.