Verbeek: 'Duel met PSV goede aanloop naar bekerfinale'

Hoewel AZ er baat bij heeft dat PSV tweede wordt in de competitie met het oog op de bekerfinale, gaat trainer Gertjan Verbeek tegen de in mineurstemming verkerende titelpretendent gewoon voor een overwinning met het oog op de nog altijd niet gestreden strijd tegen degradatie.

Verbeek: 'Duel met PSV goede aanloop naar bekerfinale'

'Ik stel mijn sterkste elftal op. We zijn niet in de positie om dit duel expres te verliezen', vertelt Verbeek vrijdag op de clubwebsite. Eerder dit seizoen ontstond nog speculatie over het duel van zaterdagavond, omdat AZ zeker is van Europees voetbal als het PSV via de competitie helpt aan plaatsing voor de Champions League.

Verbeek beschouwt de aankomende thuiswedstrijd echter als ideale voorbereiding op de eindstrijd in De Kuip en het cruciale seizoenslot in de Eredivisie. 'We zien dit duel als goede aanloop naar de bekerfinale. We kunnen ons strijdplan tegen PSV testen. En tegen PEC Zwolle en Willem II is het niet zomaar gedaan. Ik ben liever zo snel mogelijk veilig.'

Want hoewel AZ de afgelopen drie speelronden zeven punten pakte in de confrontaties met Heracles Almelo (2-1), NEC (1-1) en FC Utrecht (6-0) is het met een voorsprong van zes punten op Roda JC Kerkrade nog altijd niet volledig zeker van handhaving. De Limburgers staan momenteel zestiende en zijn daarmee veroordeeld tot de nacompetitie.

GezichtsverliesVerbeek vermoedt dat het een lastig karwei wordt om punten te pakken tegen PSV, dat volgens hem na de 3-2 nederlaag tegen Ajax niet nòg meer gezichtsverlies wil lijden in de al vrijwel gelopen titelstrijd. Ajax heeft met nog vier wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op de Eindhovenaren.

Verbeek: 'Als je zo uitgesproken bent in je doelstellingen, kun je onderuit gaan. Ik vind het te prijzen dat PSV voor het seizoen heeft uitgesproken dat het kampioenschap hun doel was. Nu dat niet dreigt te lukken is er logischerwijs teleurstelling. Toch verwacht ik dat PSV gebrand naar Alkmaar komt. Als ze het nu laten lopen en Ajax gaat ook punten verspelen, slaan ze zichzelf voor hun kop.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen