Verbeek en Altidore opgelucht na bevrijdende winst

Gertjan Verbeek en clubtopscorer Jozy Altidore hebben uiterst opgelucht gereageerd na de 6-0 overwinning van zondag op FC Utrecht. De coach van AZ wil nog voor de bekerfinale van 9 mei tegen PSV handhaving hebben gerealiseerd.

De overwinning van zondag was een gemakkelijke omdat Utrecht al binnen 33 minuten tot een negental was gereduceerd door rode kaarten voor Anouar Kali en Jan Wuytens. 'En die beslissingen waren niet eens aanvechtbaar. Allemaal terecht', concludeerde Verbeek in gesprek met de NOS. 'We hadden met Beerens zelfs nóg een strafschop moeten krijgen. Het zat qua scheidsrechterlijke beslissingen nu eens mee.'

'In de tweede helft hebben we het tegen negen man niet goed uitgespeeld', vervolgt Verbeek, die zijn ploeg nog maar twee keer zag scoren in het tweede bedrijf. 'Bij ons nam een aantal een hoop gas terug, misschien wel tien tot vijftien procent. Maar toen waren de punten natuurlijk al wel binnen.'

Het gat met nummer zestien Roda JC Kerkrade is voor AZ zes punten met nog vier duels te gaan. 'En omdat we een beter doelsaldo hebben eigenlijk zelfs zeven. Ons doel is om in de komende drie duels zes punten te pakken. Dan zijn we veilig voor de bekerfinale tegen PSV. PSV krijgen we bovendien in de komende wedstrijd. Een aardige testcase voor ons. Bovendien zal de topper tegen Ajax daar ook zijn invloed op hebben. Dit was in ieder geval een cruciale overwinning.'

AltidoreJozy Altidore was in Alkmaar de gevierde man. Hij maakte in negen minuten de snelste AZ-hattrick ooit. Ook de Amerikaan, die twee penalty's raak schoot, was opgelucht. 'Het is fijn dat het al in de eerste helft beslist is. We hebben het goed gedaan. Dit was in ieder geval mijn snelste hattrick ooit.'

'Overigens waren het zuivere strafschoppen', gaat de AZ-spits verder. 'Eindelijk hebben wij ook eens geluk. Zeven punten uit de laatste drie duels. Dat is gewoon goed. Veilig zijn we nog niet, maar het gaat er wel beter uitzien. Die eerste penalty was ook nog eens mijn eerste voor AZ. Ik mocht ze eindelijk eens nemen. Het is mooi dat we nog aan het doelsaldo hebben kunnen werken. Ik ben blij met deze wedstrijd.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.