Verbazing bij AZ over op Hoedt azend Lazio

Reacties

De handelwijze van Lazio heeft bij AZ tot verbazing geleid. De Romeinen bevestigden zondag nog maar eens een akkoord te hebben over de komst van verdediger Wesley Hoedt (20), maar de Italiaanse club zal zich voor een directe transfer toch echt eerst in Alkmaar moeten melden en er daar met zijn huidige werkgever uit zien te komen.

Verbazing bij AZ over op Hoedt azend Lazio

Hoedt heeft zelf ook al laten weten naar Lazio over te stappen. Voor een directe overgang zal AZ echter mee moeten werken, anders is een transfervrije gang naar Rome na dit seizoen het alternatief. Hoedt beschikt immers over een aflopende verbintenis.

Lazio stelde al eerder dat het een akkoord heeft bereikt met Hoedt. Voor de pas twintigjarige centrumverdediger van AZ was volgens de Romeinen een bod van 1,2 miljoen euro neergelegd, maar in werkelijkheid bleek het om ongeveer acht ton te gaan. Daar neemt AZ echter geen genoegen mee, aangezien de opleidingsvergoeding die bij een transfervrije zomerse overgang betaald moet worden zeven ton betreft. De ton extra voor een directe overgang is in de ogen van de Nederlandse club te weinig.

Dankzij de transferperikelen zat Hoedt zaterdag bij het thuisduel van AZ met FC Dordrecht (2-0) al niet meer bij de selectie. 'Ik zie hem niet meer als speler van AZ', vertelde coach John van den Brom tegen Voetbal International. 'Ik heb verder een prima verstandhouding met Wesley. Het liefst houden we hem hier, omdat wij midden in een proces zitten en nu valt er een bouwsteen weg. Maar hij heeft voor zichzelf een plan uitgestippeld. Hij wil per se weg en dat zullen we moeten respecteren. Het gevolg is dan wel dat hij niet bij de wedstrijdselectie zit. Wij moeten ook verder en AZ is méér dan Wesley Hoedt. Ik ga geen energie steken in spelers die liever vandaag dan morgen vertrekken.'

Vorig jaar weigerde Hoedt nog een nieuw contract te tekenen bij AZ, omdat hij te weinig perspectief zag in het AFAS Stadion. Nadat afgelopen zomer Nick Viergever naar Ajax was vertrokken, won Hoedt de concurrentiestrijd van Jan Wuytens. Maar inmiddels heeft hij zijn zinnen gezet op een vroegtijdig vertrek. 'Er is geen sprake van ruzie', duidde directeur voetbalzaken Earnest Stewart de situatie al. 'Onze pech is dat Lazio zich heeft gemeld. En ik kan me voorstellen dat je daar dan voor valt, want het is toch een roemruchte club. Dat doet wel iets met een jonge speler. Voor ons is het vervelend, aangezien we al elf maanden bezig waren Wesley langer vast te leggen. Een jongen die hier is opgeleid, zie je het liefst eerst een paar jaar bij AZ blijven voordat hij de stap naar het buitenland maakt.'

Hoedt, die met zijn twaalf duels van dit seizoen meegeteld maar veertien Eredivisieduels op zijn cv heeft staan, zou bij Lazio ploeggenoot worden van Stefan de Vrij en Edson Braafheid. Door de huidige situatie kan er voor de verdediger wel een probleem ontstaan. Als Lazio hem níét deze transferperiode haalt, is de kans aanwezig dat hij een half jaar niet in actie zal komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.