AZ wil meer geld zien van Lazio voor Hoedt

Reacties

Lazio beweert dat het al een akkoord heeft bereikt met Wesley Hoedt. Voor de pas twintigjarige centrumverdediger van AZ is volgens de Romeinen een bod van 1,2 miljoen euro neergelegd in Alkmaar, maar in werkelijkheid blijkt het om ongeveer acht ton te gaan en daar neemt AZ nog geen genoegen mee.

AZ wil meer geld zien van Lazio voor Hoedt

Na dit seizoen is Hoedt transfervrij en moet er sowieso een opleidingsvergoeding van ruim zeven ton worden betaald. Vorig jaar weigerde Hoedt nog een nieuw contract te tekenen, omdat hij te weinig perspectief zag in het AFAS Stadion. Nadat afgelopen zomer Nick Viergever naar Ajax was vertrokken, won Hoedt de concurrentiestrijd van Jan Wuytens.

Maar nu heeft hij zijn zinnen gezet op een vroegtijdig vertrek. 'Er is geen sprake van ruzie', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen Voetbal International. 'Onze pech is dat Lazio zich heeft gemeld. En ik kan me voorstellen dat je daar dan voor valt, want het is toch een roemruchte club. Dat doet wel iets met een jonge speler. Voor ons is het vervelend, aangezien we al elf maanden bezig waren Wesley langer vast te leggen. Een jongen die hier is opgeleid, zie je het liefst eerst een paar jaar bij AZ blijven voordat hij de stap naar het buitenland maakt.'

Lazio heeft inmiddels laten weten bij het uitblijven van een akkoord bereid te zijn te wachten tot de zomer op de verdediger, die reeds aan Feyenoord en FC Twente werd gelinkt. De Tukkers beschikken niet over de financiële middelen om de verdediger toe te voegen aan de selectie.

Mogelijk is Lazio ook bereid meer geld te betalen als blijkt dat de blessure van Stefan de Vrij ernstig is. Momenteel is nog onduidelijk hoe lang de voetblessure de Nederlander aan de kant houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.