Van den Brom: 'AZ is méér dan Wesley Hoedt'

Reacties

John van den Brom heeft Wesley Hoedt naar de tribune verwezen voor het competitieduel met FC Dordrecht, zaterdagavond in Alkmaar.

Van den Brom: 'AZ is méér dan Wesley Hoedt'

'Ik zie hem niet meer als speler van AZ', zegt de coach tegen Voetbal International. De twintigjarige centrumverdediger kon sinds vorig jaar zijn aflopende verbintenis verlengen, maar heeft inmiddels zijn zinnen gezet op een vertrek naar Lazio.

Hoewel Italiaanse media vrijwel dagelijks melden dat de overgang beklonken is, ging AZ afgelopen week niet akkoord met een bod van acht ton. 'Hij kan bij wijze van spreken vanmiddag vertrekken', aldus Van den Brom. 'Ik heb verder een prima verstandhouding met Wesley. Het liefst houden we hem hier, omdat wij midden in een proces zitten en nu valt er een bouwsteen weg. Maar hij heeft voor zichzelf een plan uitgestippeld. Hij wil per se weg en dat zullen we moeten respecteren. Het gevolg is dan wel dat hij niet bij de wedstrijdselectie zit. Wij moeten ook verder en AZ is méér dan Wesley Hoedt. Ik ga geen energie steken in spelers die liever vandaag dan morgen vertrekken.'

De Belgische routinier Jan Wuytens, die eerder dit seizoen nog uit de basis werd verdreven door Hoedt, is de vervanger voor de door AZ opgeleide Hoedt. Ook Steven Berghuis keert morgen terug in de ploeg. De aanvaller is volledig hersteld van een breuk in zijn middenvoetsbeentje. 'Voor het eerst sinds mijn komst hebben we een volledig fitte selectie', zegt Van den Brom. 'Dat is een luxe situatie, maar daardoor zullen we ook jongens teleur moeten stellen die niet eens een plek op de bank hebben.'

Deze week sprak Voetbal International uitgebreid met AZ-aanvaller Steven Berghuis. Het hele verhaal kunt u via VI Premium lezen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.