Arbitragecommissie wijst claim Sparta tegen AZ af

Reacties

Een claim van vijftigduizend euro die Sparta Rotterdam indiende tegen AZ is op alle fronten afgewezen door de arbitragecommissie van de KNVB.

Arbitragecommissie wijst claim Sparta tegen AZ af

De Spartanen wilden geld zien voor Erik Falkenburg en Nick Viergever (foto), die zij in 2010 verkochten aan de club uit Alkmaar.

Falkenburg ging voor 750 duizend euro naar AZ, Viergever voor 1,25 miljoen. Voor beiden zou Sparta bovendien tien procent krijgen van de toekomstige winst.

Falkenburg ging uiteindelijk transfervrij weg naar NAC Breda, Viergever werd verkocht aan Ajax. Daarvoor kreeg Sparta ook betaald. Maar aangezien het in 2010 om een package-deal ging van in totaal twee miljoen euro – Falkenburg en Viergever verhuisden tegelijk naar AZ – liggen de transferbedragen volgens de Rotterdammers nu anders.

Sparta beweert dat juist Falkenburg aan AZ werd verkocht voor 1,25 miljoen euro en Viergever voor 750 duizend. Aangezien de Alkmaarse club in dat geval dus een hogere winst maakte op Viergever, vond Sparta dat er meer geld uit Alkmaar moest komen. De arbitragecommissie was die mening niet toegedaan en gaf AZ op alle fronten gelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.