AZ licht tweejarige optie in contract Van Overeem

Reacties

AZ heeft een optie in het contract van Joris van Overeem gelicht. De twintigjarige middenvelder, momenteel op huurbasis actief voor FC Dordrecht, ligt nu tot medio 2017 vast in Alkmaar. Komende zomer meldt Van Overeem zich weer bij AZ.

AZ licht tweejarige optie in contract Van Overeem

Het is de uitkomst van een evaluatiegesprek met technisch manager Earnest Stewart en trainer John van den Brom. 'We zijn erg tevreden met de ontwikkeling van Joris van Overeem', legt Stewart uit op de clubwebsite van AZ, waarvoor Van Overeem vorig seizoen al twee keer in actie kwam. Wel moet hij nog wachten op zijn Eredivisie-debuut voor de Alkmaarders.

Juist daarom speelt Van Overeem dit seizoen in Dordrecht. 'Hij stond bij ons al jaren bekend als een heel groot talent. Dit seizoen was het belangrijk dat hij Eredivisie-ervaring zou opdoen. Bij FC Dordrecht speelt hij wekelijks. Komende zomer keert hij met de nodige bagage terug bij AZ, waar hij de concurrentiestrijd aangaat op het middenveld.'

Sinds Van Overeen neerstreek in Dordrecht, kwam de aanvallende middenvelder achttien keer in actie voor De Schapenkoppen. Bovendien maakte de tot jeugdinternational uitgegroeide Amsterdammer al in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen SC Heerenveen zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.