Goudhaantje Van Overeem: 'Zege had groter gekund'

Reacties

Ernie Brandts was na afloop van de stunt van FC Dordrecht bij SC Heerenveen blij, maar realistisch. De trainer beseft dat zijn ploeg niet mag verslappen.

Goudhaantje Van Overeem: 'Zege had groter gekund'

Dankzij treffers van Giovanni Korte en Joris van Overeem ging het gepromoveerde Dordt er in Friesland met de punten vandoor. 'Maar dat zegt helemaal niks', hield Brandts tegen Fox Sports heel Dordrecht met twee benen op de grond. 'Vorig jaar stond RKC (dat degradeerde, red.) op een gegeven moment zevende of achtste.'

Hij hamerde erop dat Dordrecht niet gemakzuchtig moet worden. 'Wij moeten elke week knokken en honderd procent geven. Alleen als alles bij ons op z'n plaats valt kunnen wij punten pakken. Zodra één schakel wat minder is, komen we in de problemen.' Toch had hij - vooral in de tweede helft - genoten van zijn ploeg.

'In de eerste helft zag je dat het allemaal nog wat nieuw was. Tussen de Jupiler League en de Eredivise zit een groot verschil, vooral qua tempo. Ik heb in de rust gezegd dat ik liever met 4-0 wilde verliezen zonder angst, dan doorgaan op de voet van de eerste helft. Na rust heeft Heerenveen niks meer afgedwongen.'

Matchwinner
Joris van Overeem was uiteindelijk het goudhaantje bij FC Dordrecht. Hij schoot kort voor tijd de winnende binnen. 'Heel mooi om in mijn eerste echte wedstrijd voor Dordrecht zó te kunnen beslissen', glunderde de AZ-huurling. Dat het uiteindelijk 'slechts' 1-2 werd, had Dordt aan zichzelf te danken, vond hij. 'We moeten het in de laatste minuten slimmer uitspelen, het had ook nog 1-3 of 1-4 kunnen worden. Maar 1-2 is ook goed', besloot hij met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.