Van den Berg: 'Play-offs moeten haalbaar zijn'

Reacties

De play-offs moeten volgens Joey van den Berg haalbaar zijn voor SC Heerenveen. De middenvelder, met zijn 28 jaar een van de oudste spelers van de Friese selectie, kijkt vol vertrouwen uit naar het komende Eredivisieseizoen.

Van den Berg: 'Play-offs moeten haalbaar zijn'

Toen trainer Dwight Lodeweges in maart dit jaar bij Heerenveen tekende, stond de selectie van de Friezen er op papier een stuk beter voor.

Zo had het topscorer Alfred Finnbogason nog op de loonlijst staan, evenals geroutineerde spelers als Arnold Kruiswijk, Ramon Zomer en Brian Vandenbussche. Daarnaast had de club nog de beschikking over Christian Kum, Rajiv van La Parra en huurling Mitchell Dijks.

Leegloop
Nu zaterdag het seizoen voor Heerenveen met de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht officieel begint, moet Lodeweges het zonder hen stellen. Joey van den Berg maakte de leegloop van dichtbij mee en zag dat er maar druppelsgewijs nieuwe spelers voor terugkeerden. Toch denkt de middenvelder dat zijn ploeg kan verrassen. 'Ik denk dat wij wel gaan presteren', voorspelt hij op de clubwebsite.

'Er is natuurlijk veel kwaliteit vertrokken, en net als vorige jaren wordt er vooral naar de jeugd gekeken, maar de play-offs moeten zeker haalbaar zijn.'

Eigen kracht
Van den Berg is ambitieus en heeft daar ook alle reden toe, zegt hij. 'Met onze nieuwe manier van spelen onder trainer Dwight Lodeweges hebben wij een ander spel dan de vorige twee jaren', stelt de 28-jarige ex-speler van onder andere PEC Zwolle en Go Ahead Eagles.

'We gaan meer uit van eigen kracht. Ons spel is minder gebaseerd op reactie. We hebben afgelopen weken een goede basis gelegd en ik denk dat we het nieuwe systeem in de eerste weken van de competitie verder kunnen perfectioneren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.