Heerenveen speurt in Scandinavië naar aanvallers

Reacties

SC Heerenveen zoekt de opvolger voor de naar Feyenoord vertrokken Bilal Basaçikoglu geheel volgens de traditie van de club in Scandinavië. De negentienjarige rechterspits werd vorige week voor ruim drie miljoen euro verkocht.

Heerenveen speurt in Scandinavië naar aanvallers

Technisch directeur Hans Vonk (foto) verbleef begin deze week samen met oud-voorzitter Riemer van de Velde in Noord-Europa om een mogelijke vervanger voor Basaçikoglu te vinden. 'We zijn het er allemaal wel over eens dat we voorin nog een versterking kunnen gebruiken', aldus Vonk. 'Hetzij voor de linkerflank, hetzij voor de rechterkant. Daarbij volgen we meerdere sporen.'

De 21-jarige Sam Larsson van IFK Göteborg is een van de kandidaten voor de komst naar Friesland. De talentvolle buitenspeler moet ongeveer anderhalf miljoen euro kosten.

Trainer Dwight Lodeweges wil het liefst nog twee aanvallers aan zijn selectie toevoegen. De coach kon afgelopen zaterdag in het met 0-1 verloren oefenduel met Levante voor het eerst Thomas Dalgaard aan het werk zien. De dertigjarige Deense spits, die voor drie seizoenen is vastgelegd, kwam in het Abe Lenstra Stadion een half uur voor het eindsignaal op het veld voor Mark Uth en maakte een onwennige indruk. 'Dalgaard en Uth moeten maar uitvechten wie eerste spits wordt', aldus Dwight Lodeweges.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.