Twente en Heerenveen verliezen laatste oefenduel

Reacties

Een week voor de start van de Eredivisie heeft zowel FC Twente als SC Heerenveen zijn laatste oefenduel verloren. De Tukkers gingen in eigen huis met liefst 4-1 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach, Levante was in Heerenveen met 1-0 te sterk voor de Friezen.

Twente en Heerenveen verliezen laatste oefenduel

FC Twente – Borussia Mönchengladbach 1-4
FC Twente trad in Enschede aan op volle sterkte, met onder anderen Kasper Kusk (foto) in de basis, maar was niet opgewassen tegen de voormalige werkgever van Luuk de Jong. Zonder de aan PSV verkochte spits maakte de ploeg van trainer Lucien Favre korte metten met de thuisploeg. Branimir Hrgota opende twintig minuten voor rust de score. Håvard Nordtveit, Max Kruse en Ibrahima Traoré vonden na de pauze het net.

Twente stelde daar alleen een goal van invaller Torgeir Børven tegenover. De Noorse spits maakte in de tweede helft de 1-3. Quincy Promes had even daarvoor al de paal getroffen, terwijl Luc Castaignos in de openingsfase nog dicht bij de 1-0 was geweest. Volgende week moet het elftal van coach Alfred Schreuder beterschap tonen tijdens de Eredivisiestart op bezoek bij SC Cambuur, dat vandaag met 4-1 van FC Emmen won.

SC Heerenveen – Levante 0-1
Ook Heerenveen was niet bij machte de laatste wedstrijd van de voorbereiding winnend af te sluiten. Met de onlangs vastgelegde Thomas Dalgaard op de bank kwamen de Friezen er aanvankelijk nauwelijks aan te pas tegen het Spaanse Levante. Doelman Kristoffer Nordfeldt zag Víctor Casadesus rakelings naast koppen en vrije trappen van Andreas Ivanschitz tegen de paal belanden en op zijn vuisten eindigen, voordat Casadesus na rust alsnog raak kopte.

Met Dalgaard als vervanger van Mark Uth ging Heerenveen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De kans daarop kwam er ook, maar de topscorer van de Deense competitie stuitte in de rebound op een woud van Spaanse verdedigers. Volgende week moet blijken in hoeverre de enige nederlaag van de voorbereiding een graadmeter is voor het thuisduel met FC Dordrecht, dat met 2-1 van VVV-Venlo verloor.

Heracles Almelo - Al Ittihad 1-1
Heracles Almelo bleef in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding wél overeind. Tegen Al Ittihad zette Thomas Bruns zijn club op aangeven van de de deze zomer teruggekeerde Mark-Jan Fledderus op voorsprong, maar moest Dennis Telgenkamp na de pauze passen bij een schitterende pegel van Maykeno. Bryan Linssen kreeg vlak voor tijd nog de kans op de 2-1. Volgende week begint Heracles aan de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.