Wilkshire debuteert tijdens gelijkspel tegen Cyprioten

In Ermelo heeft Luke Wilkshire zijn eerste minuten als Feyenoorder gemaakt. De 32-jarige rechtsback, die deze week werd gecontracteerd, speelde mee tijdens een oefenduel met Anorthosis Famagusta (1-1).

In het combinatieteam van Feyenoord en stadgenoot Excelsior onder leiding van Patrick Lodewijks hadden ook nieuwkomers Khalid Boulahrouz en Warner Hahn een basisplaats, maar zij kwamen deze voorbereiding al eerder in actie namens de Rotterdammers. Bilal Basaçikoglu, die deze week werd gekocht van SC Heerenveen, kreeg geen speeltijd.

Tegen de Cyprioten eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Anass Achahbar zorgde voor het Rotterdamse doelpunt. Feyenoord verloor afgelopen woensdag thuis het heenduel met Besiktas in de derde voorronde van de Champions League met 2-1 en moet die nederlaag komende woensdag zien goed te maken om de play-offs te bereiken.

Wilkshire speelde eerder in de periode 2006-08 ook al in Nederland. De Australiër stond toen onder contract bij FC Twente, waar Feyenoord-coach Fred Rutten destijds trainer was. De afgelopen zes jaar kwam hij uit voor Dinamo Moskou, maar zijn contract liep na afgelopen seizoen af. Bij Feyenoord is hij de opvolger van Daryl Janmaat, die aan Newcastle United werd verkocht.

'Hij is prima ingevallen. Je zag in de minuten die hij kreeg dat hij goed kan voetballen', reageerde Lodewijks na afloop van de wedstrijd op de clubwebsite. 'Al met al hebben we goed gespeeld, waarbij het met name goed is voor de jongens die de laatste tijd minder hebben gespeeld dat ze weer negentig minuten in de benen hebben.'