Ventura zet deur op kier voor Pellè: 'Ben niet boos op hem'

Reacties

Graziano Pellè heeft wellicht toch nog een toekomst als international van Italië. Bondscoach Giampiero Ventura heeft in aanloop naar de oefeninterland tegen het Nederlands elftal van dinsdagavond de deur op een kier gezet voor de spits.

Ventura zet deur op kier voor Pellè: 'Ben niet boos op hem'

Pellè werd niet meer opgeroepen door Ventura sinds hij in oktober woedend reageerde op zijn wissel en weigerde de hand van de bondscoach te schudden. 'Maar ik ben niet boos op Pellè. Als hij het goed doet in China en wij de juiste signalen ontvangen dan is hij zeker een optie. Onze deuren staan open voor iedereen', aldus de keuzeheer, die nauwelijks op de problemen bij Oranje wilde ingaan.

Ventura werkt bij Italië met een relatief oude groep, maar hij heeft veel vertrouwen in de jonge spelers die zich meer en meer aandienen. 'We hebben hard gewerkt aan de jeugdopleidingen. Er zijn nu geen redenen meer te bedenken waarom talenten de stap niet kunnen zetten. De topspelers van morgen zijn al geboren. Wij roepen spelers niet op uit sympathie, maar omdat het nodig is om te vernieuwen.'

'We hebben veel talenten met potentie. Zij moeten er klaar voor zijn, maar dat gebeurt alleen als ze de kans krijgen', vervolgde de bondscoach. Eén van die jonge Italiaanse talenten, doelman Gianluigi Donnarumma, start tegen Oranje in de basis, bevestigde Ventura. Aanvoerder Gianluigi Buffon krijgt rust, waardoor Daniele De Rossi vermoedelijk de band draagt.

Barzagli
In Italië is er ondertussen veel te doen om Andrea Barzagli. De verdediger meldde zich af bij de bondscoach voor de duels met Albanië en Oranje. Op de dag dat hij het trainingskamp verliet werd hij echter gespot op een feest. Ventura: 'Hij vertelde me dat hij wat problemen had met zijn vrouw. De foto's hebben mij verrast, maar als iemand niet meer bij de groep is dan hebben zij geen verantwoording meer af te leggen aan mij.'

'Hij gaf aan serieuze persoonlijke problemen te hebben, daarom lieten we hem gaan. Ik ken hem als een professional. We hebben contact met hem gehad over de foto's en hij heeft de situatie uitgelegd', besloot Ventura.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.