Verbanning Pellè biedt geen soelaas voor Balotelli

Reacties

Zelfs nu Graziano Pellè voorlopig persona non grata is, is er voor Mario Balotelli geen plaats in de Italiaanse selectie.

Verbanning Pellè biedt geen soelaas voor Balotelli

De spits van Olympique Nice, dit seizoen al zes keer trefzeker in de Ligue 1, zit niet in de groep van bondscoach Giampiero Ventura voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein en het oefenduel met Duitsland.

Ventura haalde met buitenspeler Matteo Politano (Sassuolo) en middenvelder Danilo Cataldi (Lazio) twee debutanten bij de selectie. Middenvelder Claudio Marchisio (Juventus) is na blessureleed weer opgeroepen, terwijl ook back Davide Zappacosta  (Torino) terugkeert.

Italië gaat op 12 november op bezoek bij Liechtenstein in de WK-voorronde. In de groep met verder Spanje staat de viervoudig wereldkampioen op zeven punten na drie duels. Afgelopen maand speelden de zwaargewichten in deze groep met 1-1 gelijk. Tijdens dat duel kwam Pellè in opspraak door na zijn wissel de uitgestoken hand van Ventura te negeren.

'Ik heb het beoordeeld zoals het is, een fout. Maar het is ook een gebrek aan respect voor de Italiaanse vlag. Hij heeft het imago van de ploeg besmeurd', zei de bondscoach vorige week over het incident met de aanvaller van het Chinese Shandong Luneng.

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt vanaf 1 november in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.