Pellè in de ban: 'Imago Italiaanse ploeg besmeurd

Reacties

Graziano Pellè heeft voorlopig zijn laatste interland gespeeld. Bondscoach Giampiero Ventura laat de spits van Shandong Luneng links liggen vanwege diens gedrag.

Pellè in de ban: 'Imago Italiaanse ploeg besmeurd

'Of ik met hem heb gesproken? Nee, omdat bellen met China te duur is…', zei Ventura tegen RAI Sport met een kwinkslag. Maar duidelijk is dat Pellè (31) niet wordt gebeld voor een uitnodiging voor interlands tegen Liechtenstein en Duitsland van 12 en 15 november.

'Volgende week zondag zit hij niet bij de selectie, omdat ik altijd heb gezegd dat er een periode van reflectie nodig is', aldus Ventura. Pellè zorgde begin oktober voor ophef tijdens de interland tegen Spanje door onder andere na zijn wissel de uitgestoken hand van de bondscoach te negeren.

'Ik heb het beoordeeld zoals het is, een fout. Maar het is ook een gebrek aan respect voor de Italiaanse vlag. Hij heeft het imago van de ploeg besmeurd', stelde Ventura vast. Maar een definitief einde van zijn interlandcarrière is het niet. 'Hij is niet de jongste meer, maar hij kan in de toekomst nog steeds iets betekenen voor Italië.'

In de Italië Special komen de ouders van Pellè aan het woord, waarbij ook het incident na de interland tegen Spanje aan de orde komt.
De ultieme Italië Special

De Italië Special verschijnt woensdag 1 november.
Bestel nu alvast in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.