Balotelli: 'Als ik fit ben, ben ik in ieder team basisspeler'

Reacties

Mario Balotelli is in het shirt van Olympique Nice bezig aan een opleving. Het veelbesproken enfant terrible, in het verleden veelvuldig in het nieuws door allerlei streken, heeft in de afgelopen jaren aan zelfvertrouwen niet ingeboet.

Balotelli: 'Als ik fit ben, ben ik in ieder team basisspeler'

De inmiddels 26-jarige spits stond ooit te boek als megatalent. Maar na uitgekomen te zijn voor Internazionale, Manchester City, AC Milan en Liverpool kwam hij afgelopen zomer bij Nice terecht. Daar wilde de aanvaller zijn in het slop geraakte loopbaan nieuw leven inblazen.

En dat lukte, met zeven treffers in negen officiële duels van de Franse koploper tot gevolg. Een rentree in het Italiaanse elftal zat er nog niet in voor de man die op het EK van 2012 nog furore maakte.

'Maar als ik fit ben, ben ik basisspeler in ieder team ter wereld', meent Balotelli. 'En als ik niet voor de nationale ploeg geselecteerd ben, zal ik dus zelf iets beter moeten doen', vervolgde hij in gesprek met Sky Sport Italia. Zijn zelfbewustzijn is volgens de veelbesproken aanvaller dus niet te verwarren met een gebrek aan realiteitszin. 'Maar niemand beschikt over meer talent.'

Door het gedwongen vertrek van Graziano Pellè werd Balotelli onlangs al genoemd als kandidaat. 'Ik ga met bondscoach Giampiero Ventura praten en dan zien we het wel. Als hij me niet oproept, zal hij daar zijn redenen voor hebben. Als hij me wel uitnodigt, zal ik alleen maar blij zijn. Maar ik richt me voorlopig alleen op mijn club. Daar moet ik uitblinken', besloot de Italiaan, die dinsdagavond vanaf de tribune naar het oefenduel tussen Italië en Duitsland in San Siro zal kijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.