Vejinovic heeft nog veel te bewijzen bij Feyenoord

Reacties

Marko Vejinovic werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. VI analyseert het spel van de controlerende middenvelder van Feyenoord.

Vejinovic heeft nog veel te bewijzen bij Feyenoord

Het zelfbewustzijn kreeg hij mee van huis uit. Als zoon van een Servische vader en een Bosnische moeder stond alles bij hem al van kinds af aan in het teken van winnen. Onder de vleugels van trainer Peter Bosz kwam de carrière van Vejinovic bij Heracles Almelo in rustiger vaarwater terecht. Als verdedigende middenvelder ontwikkelde hij zich tot een bewuste prof, die leerde te investeren in zichzelf.

'Met zijn techniek en kwaliteit moet elke pass en elke balaanname goed zijn', zei Bosz al tegen VI vlak voordat Vejinovic overstapte naar Feyenoord. Maar ondanks zijn Oranje-selectie, zijn er in Rotterdam nog steeds twijfels over de nieuweling. Vejinovic verstuurt dit seizoen gemiddeld zeven passes per wedstrijd minder dan in het vorige, waarbij tachtig procent daarvan aankomt. Vorig seizoen was dat nog 84 procent.

Ontwikkeling
Op het middenveld van Feyenoord vormt Vejinovic nu met Karim El Ahmadi het blok voor de verdediging. Al Ahmadi is nog altijd de balvaste strateeg, maar koppelt dat sinds een paar jaar aan agressief verdedigend spel. Een ontwikkeling waar Vejinovic nog middenin zit. Als je beide spelers dit seizoen tegen elkaar afzet, dan valt op dat de Marokkaan meer tackles maakt en vaker in de duels komt. Ook bestrijkt El Ahmadi een groter gebied.

Tot een debuut voor Oranje kwam het voor Vejinovic (nog) niet, maar duidelijk is dat hij met zijn spel bij Feyenoord op de radar staat van bondscoach Danny Blind. Een bevestiging dat ze hem in Zeist zien als een van de beste middenvelders van het land. Het is nu aan Vejinovic om die status in Rotterdam glans te geven en alle twijfels weg te spelen.

In Voetbal International van deze week staat een uitgebreide analyse van Vejinovic. Het nummer ligt sinds woensdag in de winkels en is hier te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.