Veelvraat Vardy en Wenger in de prijzen

Reacties

Het jongensboek van Jamie Vardy heeft er een nieuw hoofdstuk bij gekregen. De 28-jarige aanvaller van Leicester City, nog niet zo heel lang geleden nog actief op het achtste niveau van Engeland, is uitgeroepen tot Speler van de Maand. Arsenal-manager Arsène Wenger gaat er vandoor met de titel Manager van de Maand.

Veelvraat Vardy en Wenger in de prijzen

Afgelopen zaterdag scoorde Vardy tegen Watford voor de negende keer op rij in de Premier League. Daardoor heeft de spits heeft over twee weken tegen Newcastle United nog één doelpunt nodig om het Premier League-record van Ruud van Nistelrooy te evenaren, maar die mogelijkheid dient zich pas aan na de interlandbreak.

Een break waarin hij mogelijk minuten zal maken namens Engeland. De viervoudig international is door bondscoach Roy Hodgson namelijk opgenomen in de selectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Spanje en Frankrijk. De prijs voor de Speler van de Maand van oktober is de zoveelste bekroning voor zijn ongekende moyenne.

In oktober trof Vardy in vier competitiewedstrijden vier keer doel, waarmee de Engelsman een groot aandeel heeft in de huidige derde plaats van Leicester City op de ranglijst van de Premier League. En dat voor een man die een paar jaar geleden in een fabriek werkte waar ze carbon fiber produceerden en op zaterdagen voor zijn plezier een balletje trapte op een veel lager niveau.

Wéér Wenger
Wenger troefde Vardy's manager Claudio Ranieri af in de strijd om de titel Manager van de Maand. De eindverantwoordelijke bij Arsenal zegevierde vier keer in vier wedstrijden met de Londenaren – één keer meer dan Leicester deed - en sleepte de prijs zo alweer voor de vijftiende (!) keer in de wacht. Alleen Sir Alex Ferguson kreeg de onderscheiding als manager van Manchester United vaker (27 keer).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.