Veelbesproken Gillet met record op zak naar nationale ploeg

Reacties

Jean-François Gillet zorgde zondag voor een primeur in België door in een wedstrijd tegen Anderlecht (1-1) drie penalty's te pakken. Voor de keeper van KV Mechelen was er geen beter moment om zich te laten gelden.

Veelbesproken Gillet met record op zak naar nationale ploeg

De 36-jarige Gillet maakt deel uit van de selectie van België, dat komende week via Andorra (10 oktober) en Israël (13 oktober) zijn EK-kwalificatiecyclus succesvol hoopt te voltooien. 'Ik hoor dat er veel polemiek is over mijn selectie. Ik vind dit persoonlijk overdreven', reageert Gillet daar zelf op, die door Anderlecht-trainer Besnik Hasi denigrerend 'een keeper van 1 meter 20' werd genoemd.

Gillet keerde tegen Anderlecht inzetten van Dennis Praet, Stefano Okaka en Youri Tielemans. 'Wat een geluk dat we alsnog 1-1 konden maken. Drie strafschoppen stoppen in één wedstrijd is uniek, maar het had ons niets opgeleverd. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze unieke avond', vervolgt hij op de clubsite.

Dat ondanks zijn heldenrol vraagtekens worden gezet bij de selectie van Gillet voor De Rode Duivels, houdt de van Catania gehuurde keeper niet bezig. 'België beschikt over verschillende goede doelmannen. Het is de keuze van de coach (Marc Wilmots, red.) om zijn selectie samen te stellen. Ik vertrek alvast met veel enthousiasme en hoop samen met heel het land om de kwalificatie voor Frankrijk binnen te halen.'

Gillet kwam in de laatste zes jaar negen keer uit voor België. Hij miste het WK in Brazilië door een schorsing van dertien maanden, wegens vermeende betrokkenheid in een matchfixingschandaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.