Oostende verrast Anderlecht in gevecht om koppositie

KV Oostende blijft verrassend goed presteren in de Belgische competitie. De Kustboys blijven koploper dankzij een knappe zege op Anderlecht: 3-1.

Al in de derde minuut nam Oostende in eigen huis de leiding tegen Anderlecht. Knowledge Musona kopte een hoekschop van Franck Berrier binnen. Gesteund door de snelle voorsprong speelde de ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe een sterke eerste helft, maar Anderlecht knokte zich na de hervatting terug.

Daarbij kreeg de club van bankzitter Bram Nuytinck de helpende hand van Antonio Milic, die ongelukkig een voorzet van Frank Acheampong achter zijn eigen doelman werkte. Anderlecht draaide na deze goal de duimschroeven aan, maar Gohi Bi Cyriac deed zijn oude club pijn door na een fraaie aanval raak te schieten: 2-1. Een minuut voor tijd maakte Musona aan de spanning een einde door een strafschop te benutten: 3-1.

Oostende is na vier speelrondes koploper in België met tien punten. Anderlecht heeft drie punten minder en staat op de tweede plaats.