Belgische topper tussen Anderlecht en Gent eindigt onbeslist

Reacties

De topper in België heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Anderlecht kreeg regerend kampioen AA Gent in het eigen Astridpark niet op de knieën (1-1).

Belgische topper tussen Anderlecht en Gent eindigt onbeslist

In de openingsfase was het Anderlecht dat de klok sloeg. Steven Defour raakte al na een paar minuten de lat, maar even later had hij wel succes met een goede voorzet op Idrissa Sylla. Met een keiharde kopbal zette hij Anderlecht binnen het kwartier al aan de leiding. Matías Suárez had de kampioen daarna nog een dreun kunnen uitdelen, maar hij faalde vrij voor de keeper.

Gent nam daarna de regie over en voetbalde een hele rits kansen bij elkaar. Laurent Depoitre kopte uiteindelijk na een uur spelen de gelijkmaker binnen, waarna diezelfde Depoitre ook de beste mogelijkheid kreeg om de bezoekers op voorsprong te zetten. Anderlecht probeerde daarna nog wat de forceren met het inbrengen van een extra spits. Aanwinst Stefano Okaka kwam echter niet verder dan een voorzet op Youri Tielemans, die zijn inzet zag smoren.

Door het gelijkspel blijft Anderlecht wel gedeeld koploper in de Jupiler Pro League met zeven punten uit drie duels. Gent staat vierde met twee punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.