Club Brugge haalt uit, Anderlecht loopt averij op

Reacties

Club Brugge heeft zich overtuigend hersteld van de 5-0 nederlaag bij Napoli van donderdag in de Europa League: het won zondag met bijna dezelfde cijfers van Waasland-Beveren. Anderlecht kwam bij Charleroi niet verder dan een gelijkspel.

Club Brugge haalt uit, Anderlecht loopt averij op

Club Brugge - Waasland-Beveren 5-1
Beide teams hadden tot zondag evenveel punten, maar de thuisploeg nam overtuigend afstand. Toch duurde het nog tot vijf minuten voor het rustsignaal voordat Tuur Dierkx de score opende. Een eigen goal van Laurent Jans betekende kort daarna de 2-0 ruststand.

Direct na de pauze zorgde de twintigjarige Dierkx op aangeven van Ruud Vormer voor de beslissing, waarna de ex-Feyenoorder een kwartier voor tijd ook de aangever was bij de 4-0 van spits Jelle Vossen. Het slotakkoord namens de thuisploeg was voor voormalig Roda JC-verdediger Davy De fauw. De late tegengoal van Deni Milosevic was slechts van belang voor de statistieken. Zo herstelden de Bruggelingen zich van de dreun die Napoli donderdag had uitgedeeld in de Europa League (5-0).

Charleroi - Anderlecht 1-1
Via een doelpunt van Stefano Okaka kwam de Brusselse toppploeg na een uurtje spelen nog wel op voorsprong, maar een kwartier voor tijd maakte Jérémy Perbet gelijk. Hij miste een penalty, maar kopte in de rebound raak. Daardoor heeft nummer twee Anderlecht nu vier punten minder dan koploper KV Oostende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.