Vanenburg schrikt van eigen toezegging

Vanenburg moet de 1860 München-fans teleurstellen. De interim-coach gaat terug naar PSV, ondanks zijn 'toezegging'.

Vanenburg schrikt van eigen toezegging

Vanenburg had de verwachting gewekt in een vragenuurtje, waarin supporters op initiatief van Münchener Tageszeitung hun vragen konden stellen. De Nederlander deed daarin voorkomen dat hij ook bij degradatie 1860 München trouw zou blijven. 'In dat geval zou ik een bijdrage willen leveren om direct weer te promoveren', zo werd geciteerd.

Vanenburg is geschrokken van alle commotie, die de 'toezegging' heeft veroorzaakt. De oud-international heeft zich niet zo expliciet uitgelaten. 'Maar ik kan toch niet in een rechtstreeks gesprek vertellen dat ik na de resterende duels sowieso terugga naar Eindhoven? Dat zou helemaal verkeerd vallen. Ik wilde juist de rust bewaren', aldus Vanenburg in het AD.

Wat betreft Vanenburg is een verlenging van zijn contract in Beieren (nog) niet aan de orde. 'Ik heb gezegd dat ik zowel bij lijfsbehoud als degradatie altijd bereid ben te praten over een eventueel langer dienstverband.' Zoals het er nu naar uitziet keert Vanenburg deze zomer terug naar PSV, waar weer aan de slag gaat als trainer van de beloften. Daarnaast begint hij de cursus coach betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's