Van Weert: 'Mijn doel is een club in het linkerrijtje'

Reacties

Tom van Weert hoopt te profiteren van zijn transfervrije status komende zomer. De spits lijkt dus aan zijn laatste maanden bezig in het shirt van Excelsior.

Van Weert: 'Mijn doel is een club in het linkerrijtje'

'Mijn doel is een stap naar een club in het linkerrijtje en Europees voetbal spelen lijkt me een mooie ervaring', zegt hij in gesprek met de NOS. Een beslissing over zijn toekomst heeft hij nog niet genomen, maar hij bedankte al voor de contractverlenging die hij van de Kralingers kreeg voorgesteld.

Van Weert (25) was namens FC Den Bosch al flink op schot in de Jupiler League, totdat hij in 2013 zwaar geblesseerd raakte aan zijn rechterknie. Zijn Eredivisiedroom leek daarmee vervlogen, maar een jaar later durfde Excelsior het aan met de herstelde spits. Met dertien Eredivisie-goals betaalde de gok van de Rotterdammers zich meteen uit.

Hogerop
Van Weert had afgelopen zomer al hogerop gekund, maar Excelsior wilde hem niet laten gaan. 'Wij kunnen vragen voor Tom wat we willen, aangezien hij geen clausule in zijn contract heeft staan. Het is heel simpel: een langer verblijf in de Eredivisie is ons meer waard dan een goede afkoopsom voor Tom. Hij is goud waard voor ons', zei de toenmalige trainer Marinus Dijkhuizen over de aanvaller, die met zijn treffers een belangrijke rol had in de successen van de Rotterdammers.

Komende zomer kan zijn club hem niet tegenhouden als een mooie kans zich aandient, maar de spits wil nog niet op de zaken vooruitlopen. 'Ik doe het stap voor stap. Door mijn blessure heb ik al flinke vertraging opgelopen en geleerd dat je in de voetbalwereld van dag tot dag moet leven.'

Van Weert, dit seizoen vier keer trefzeker in competitieverband, gaat vrijdag (20.00 uur) op bezoek bij SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.